Serdülő kézilabda: Döntetlen időn túli hétméteressel


2014-10-15 19:56:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Serdülő kézilabda: Döntetlen időn túli hétméteressel főképe
Az országos serdülő kézilabda bajnokság hatodik fordulójában győzelmi reményekkel lépett pályára a Bakonyerdő Pápa együttese. A fiatalok jó formában kézilabdáznak, hiszen egy hete például 38-17-es sikert ünnepelhettek az Ajka otthonában, a hazaiak a hetedik, ellenfelük egy győzelemmel és négy vereséggel a 8. helyet foglalta el a tabellán. A vártnál nehezebben indult a mérkőzés pápai szempontból, néhány perc alatt négygólos fehérvári előny alakult ki (8. perc 2-6), melyet tíz perc alatt sikerült egalizálni (18. perc 12-12). A félidő hajrája megint a vendégeké lett, hat találatukra csak két válasz érkezett, így négygólos hátrányból kezdték a folytatást Palágyi Ákosék. A második félidőben többek között Farkas Patrik három góljának köszönhetően visszajött a meccsbe a Pápa, s bár mindkét oldalon felváltva estek a gólok, a székesfehérváriak elkaptak egy jobb szériát, és három góllal ismét megléptek (38. perc 22-25). Az utolsó néhány percre újfent fel tudott zárkózni a Bakonyerdő, Farkas Patrik három gólt szerzett zsinórban, sőt 27-28-nál hétmétereshez jutottak a mieink, amit sajnos kihagytak, az ellenfél pedig bedobta a ziccert, ismét két találat volt a differencia. Az 50. percben azonban utolsó erejét mozgósította a Pápa, Pitzer Dominik két bravúrt is bemutatott, majd az ellentámadásból Horváth Martin a kapuba talált (28-29). Az utolsó 20 másodpercben az egész pályás letámadás eredményre vezetett, labdát szereztek a hazaiak, és a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt hétmétereshez jutottak. A büntetőhöz a végül 13 gólig jutó Farkas Patrik állt oda, Patrik keze szerencsére fiatal kora ellenére sem remegett meg, így 29-29-es döntetlennel ért véget a bajnoki.

Bakonyerdő Pápa - Alba Regia KSE 29-29 (15-19)

Kapcsándi Zsolt: A mérkőzésben abszolút a döntetlen volt benne, nagyon szép sikert értünk el a nálunk hosszabb paddal érkező ellenfelünkkel szemben. Örülök Farkas Patrik kiugró teljesítményének, de természetesen nem az ő egyedüli érdeme ez az egy pont, mindenki hozzátette a magáét. Az első félidőben az ellenfél játszott jobban, de a második félidő végjátékában nagyobb volt a tartásunk a rutinos ellenféllel szemben, ez döntött.

Pápai gólszerzők:
Farkas Patrik 13
Palágyi Ákos 5
Horváth Martin 4
Áldozó Soma, Varga Bálint 3-3
Tóth Dávid 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!