Hazai továbbjutás a Hepp-kupában


2014-10-14 12:12:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai továbbjutás a Hepp-kupában főképe
A férfi Hepp-kupa első fordulójában a Motax Concordia KC Pápa a vele azonos bajnokságban szereplő Falco II. alakulatát látta vendégül a Sportcsarnokban. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által a legendás Hepp Ferenc emlékére életre hívott sorozat célja, hogy az utánpótláskorú kosarasoknak versenyzési lehetőséget biztosítsanak. A találkozón az első két negyedben a fiatal vendégek egyenrangú ellenfelei voltak a szinte teljes kerettel felálló hazaiak, 41-41-et mutatott az eredményjelző az első félidő végén, majd a harmadik negyedet meglepetésre a szombathelyiek kezdték jobban, a négyperces hazai gólcsendet Horváth Attila két sikeres büntetővel törte meg (43-50). Ezután magára talált a Pápa, Keresztes Raffaellt és Jarosevits Róbertet pontos labdákkal szolgálták ki a palánk alatt, Henrik keze kintről ezen a meccsen sem remegett meg, melynek köszönhetően négypontos előny alakult ki a záró negyedre (58-54). Az utolsó felvonást Vajda Balázs és Kutasi Gergely nélkül hozta a Motax – mindketten két-két technikait kaptak, mellyel kipontozódtak – a végül 25 pontig jutó center, Jarosevits tarthatatlan volt, végül magabiztosan nyertek a vendéglátók, és jutottak a második körbe.

Motax-Concordia KC Pápa - Falco KC II 85-67 (22-17, 19-24, 17-13, 27-13)

Vajda Balázs: Nem volt ez annyira éles küzdelem, mint mondjuk egy B csoportos találkozó, de mivel egy csoportban szerepelünk a Falco II.-vel, a bajnokin élesebb meccsre számítok. A különbséget a centerjátékunk jelentette ma, ott extra teljesítményt tudtunk nyújtani, a 85 dobott pont legalább felét a palánk alól szereztük. A kupasorozat elsősorban azoknak ideális, akik a bajnokin ritkábban jutnak szóhoz, a megfelelő rotációra ad lehetőséget, hozzáteszem, ez a kupa sajnos semmilyen presztízzsel nem rendelkezik, hiszen az A csoportos együttesek nem vesznek részt a küdzelmekben, így nincs arra esély, hogy néhány forduló múlva egy nagycsapatot esetleg Pápára hozzunk.

Pápa: Horváth A. 14/6, Perger B. 4., Kutasi G. 15, Simon 4, Keresztes 10, Jarosevits 25, Draskovits, Henrik 7/3, Hadnagy 6

A második fordulóba 32 csapat jutott.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!