Fénynél sebesebben


2010-02-27 19:36:00  | cikk:  | 


20 óra 20 perc. 10 hosszú perc még az indulásig. A figyelmeztető hang teljesen felesleges, unos-untalan hallottam, számos alkalommal. A tudatalattim, a zsigereim is tudják már. Felkészültem. Jóleső semmittevéssel telnek a várakozás percei. Nem mozdulok, gyógyítóan langy nyugalom ölel. Csak tekintetem vetem néha az órára, mert mégiscsak izgat valamennyire, megtörténik-e? Még néhány perc, fogynak a hangok, egy-egy fény is kialszik. 20.30. Indulás!

Mozgásban vagyok, a környező világ az indulást követően azonnal és gyorsan változik. Eltűnt a kellemes meleg, a fények is egyre fogynak. Mögöttem maradnak a zajok, hideg, visszhangos sötétségben haladok tovább. Mihez is hasonlíthatnám? Felhagyott, rideg bánya? Netán kripta? Persze ott nem nagyon megy az ember már sehová. Átsuhanok egy szűkületen, még mélyebb a sötét. A csenden átszűrődik a hűtőgép-kompresszorszerű gépzaj, de mintha enyhült volna a hideg! Innen-onnan tompa fények szűrődnek. Töretlen lendülettel haladok tovább. Fordulok, aztán ismét egy szűk átjáró, majd hideg. Nagyon hideg. Eddig ez a szakasz a legdermesztőbb. Visszhangok, csőszerű érzések. Hirtelen villódzó, majd folyamatosan vakító fények. Hidegek ezek is. A szemem hamar megszokja, nincs gond. Előre nézek, s tudom, közeledem a célhoz. Látom is már, rövidesen megérkezem. S akkor majd kiderül, kiderül minden. Néhány másodperc még, sebességem állandó. A fények egyre nőnek, a hangok is erősebbek, megérkezem. Nyitom az ajtót, megcsap a párás meleg. Jólesik. De ez most nem fontos, az óra a lényeg. Az óra! Nézem, 20 óra 24 perc! Igen, megcsináltam! Ismét! Ha ezt Albert Einstein megérhette volna! 20 óra 24 perc, ami az induláshoz képest mínusz 6 percet jelent! Emberek, pedig az út is beletellett egy kis időbe! Mindegy, minden kétség kizárva, működik a dolog! Mínusz 6 perc! Nem először, nem másodszor, nem véletlen! Fénynél sebesebben! 20.30-kor indultam odaátról az ottani időmérő szerint, s az óra most 20 óra 24-et mutat! Ott ni, az uszodai nagymedence felett!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!