A Demokratikus Koalíció is értékelt


2014-10-13 12:59:40  | cikk: mo  | 


A Demokratikus Koalíció is értékelt  főképe
A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása alapján Kerecsényi Zoltán polgármesterjelöltként 404 szavazatot szerzett, a voksok 4,41 százalékát tudhatja magáénak. A DK helyi választókerületi elnöke a párt kompenzációs listájának első helyéről került be a pápai képviselő-testületbe. Kerecsényi Zoltán pártja és személyes szereplését illetően elmondta, nem voltak illúzióik, erre az eredményre számítottak.
- Természetes, hogy a hatalomnak lejtett a pálya, náluk volt minden, a „pénz-paripa-fegyver”. Több, mint százszoros különbség volt a hatalmi erők javára a kormánypárti oldal és az ellenzéki oldal kampánya között. Gyakorlatilag ez egy "legitimációs" választás volt, ezzel teljesen kiépült a rendszer, hosszú időre eldőlt minden. A jelenlegi rendszerben nem volt látható reális esély ellenzéki győzelemre, összefogással sem lehetett volna ennél jobb eredményt kieszközölni – közölte a politikus, majd megjegyezte, szomorúan látta az alacsony részvételi adatokat.

Kerecsényi Zoltán beszélt a DK országos megerősödéséről. Mint mondta, pártjuk megerősítette középpárti státuszát, lett fővárosi polgármestere, ott lesz a fővárosi közgyűlésben, sok kerületi testületben, vidéken, több megyei önkormányzatban és Pápán is.
- Tovább építjük a Demokratikus Koalíciót! Magyarországon ma négy igazi országos párt van: a Fidesz, a Jobbik, az MSZP és a DK – fogalmazott.

A DK választókerületi elnöke hangsúlyozta, bár sok minden a központi államhatalomtól függ és a képviselők szerepe, mozgástere igen kicsi lesz, egy biztos: amíg lehet, a DK hallatni fogja a hangját.
- Helyben egy erősebb, élhetőbb, szerethetőbb városban vagyunk érdekeltek, s elsősorban a kisemberek érdekeinek képviseletét tartjuk rendkívül fontosnak. A rendszer adta körülmények közepette lelkiismeretesen próbáljuk majd mindezt képviselni. Az országos eredmények fényében beláthatatlan, hogy mikor áll helyre az alkotmányos rend, a jogállam, az egyenlőség hazánkban. Igen-igen figyelmeztető a szélsőjobb erősödése. Békétlenség, félelem, jogfosztás, igazságtalanság és szegénység nélküli jövendőt kívánunk hazánk, megyénk, városunk lakosságának – tette hozzá a politikus.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!