Új darabbal jelentkezett az S.K. Társulat - Négyen éjfélkor


2014-10-13 11:15:27  | cikk: mo  | 


Új darabbal jelentkezett az S.K. Társulat - Négyen éjfélkor főképe
A Jászai-díjas magyar színész és író, Kaló Flórián Négyen éjfélkor című darabját állította színpadra a pápai S.K. Társulat. A bohózatot – ahogy a címéből is kiderül – négyen játsszák, a kamaradarab két házaspár vívódásait meséli el. A csapat a Kékfestő Múzeum szárítópadlásán mutatta be legújabb alkotását a pápai közönségnek, mellyel a társulat igencsak nagy sikert aratott, az ősbemutatót vastaps kísérte.

Adott két házaspár. A férfiak most ismerkednek meg egymással, a nők régen osztálytársak voltak. Egy különös véletlen folytán éjfélkor a ligetben mind a négyen megjelennek. A feleségek azonban nem tudják, hogy férjeik is ott vannak, akik megpillantva asszonyaikat egy bokor mögül kémlelik az eseményeket. A feleségek persze jól kibeszélik férjeiket, s végül a leleplezés sem marad el. A történetről talán elég ennyi, hiszen már az alapszituáció is garancia a sorozatos helyzetkomikumra, melyet a színészek által megformált komikus karakterek csak fokoznak. A mulatságos, de rendkívül „életszagú” darabban kicsit minden házaspár magára ismerhet, benne rejlenek emberi gyengeségeink, vágyaink, lelki vívódásaink, de természetesen nem marad el a katarzis sem.

M. Varga Veronika a darab elkészítése kapcsán úgy fogalmazott, mindig szerettek volna színpadra állítani egy kamaradarabot, amellyel könnyedén megszólíthatják a vidéki lakosságot, színházi élményt kínálva a járásban élő művészetbarátoknak. Az S.K. Társulat színésze hozzátette, a Pletyka és a Black Comedy után az is felkeltette a csapat érdeklődését, hogy milyen élményt jelent egy kamaratérben nyújtott produkció. M. Varga Veronika így bukkant rá Kaló Flórián, szinte elfeledett bohózatára, hiszen az 1976-ban íródott darabot az elmúlt közel 40 évben alig láthatta a színházbarát közönség.
A próbák egy hónappal ezelőtt kezdődtek, a darabot Szabó Erika, M. Varga Veronika, Szabó Szilárd és Nagy Imre játsszák. A közös munka különlegessége volt ezúttal, hogy szinte egymást rendezték a színészek, hiszen a bohózatban mindig van valaki, aki kívülről látja a játékot. Ötleteiket megvitatva a munka gyümölcse beérett, a darab elkészült, már csak arra vár, hogy a lehető legtöbb helyen bemutathassák.
Pápán a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színpadán – kamaratérben – október 26-án két előadásban látható, fél négytől és hat órától, november 7-én 19 órakor pedig a Jókai Mór Város Könyvtár olvasótermében tekinthetik meg az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!