Német és roma nemzetiségi önkormányzat lesz Pápán


2014-10-13 07:59:58  | cikk: mo  | 


Német és roma nemzetiségi önkormányzat lesz Pápán főképe
Ugyancsak tegnap zajlott a nemzetiségi önkormányzatok megválasztása. Pápa esetében német és roma nemzetiségek tekintetében tartották meg a választást. A névjegyzékben szereplő választópolgárok a nemzetiségi választásra kijelölt szavazókörben, a Tarczy Lajos Általános Iskolában adhatták le voksaikat.

A Nemzeti Választási Iroda eredményei alapján mindkét nemzetiségi választás érvényes volt. A német nemzetiségi önkormányzat összetétele a 2010-2014-es önkormányzati ciklushoz képest nem változott, ismét Drabant András, Gőgösné Bakos Adél és Pillerné Fódi Ilona Erzsébet lesznek a képviselők. A német nemzetiségi választás tekintetében a névjegyzékben szereplő 43 választópolgár közül 26-an mentek el szavazni. A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása alapján Drabant András 26, Gőgösné Bakos Adél 21 és Pillerné Fódi Ilona Erzsébet szintén 21 szavazatot kapott.

A roma nemzetiségi önkormányzat felállítására kiírt választás szintén eredményes volt. A névjegyzékben szereplő 39 választópolgár közül 7 jelent meg a szavazóhelyiségben. A roma nemzetiségi önkormányzatban Sándor Endre Géza, Markos Róbertné és Szakács István Jenőné lesznek a képviselők. Valamennyien 7 szavazatot tudhatnak magukénak – derül ki a Nemzeti Választási Iroda tájékoztatójából.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!