Grőber Attila: együtt fogunk dolgozni mindenkivel, aki észérvekkel próbál minket meggyőzni


2014-10-13 03:23:11  | cikk: HuHa  | 


Grőber Attila: együtt fogunk dolgozni mindenkivel, aki észérvekkel próbál minket meggyőzni főképe
Grőber Attila, az MSZP-Együtt-PM színeiben induló polgármesterjelölt számára csalódást okozott az önkormányzati választásokon résztvevők alacsony száma. Mint mondta, nem gondolta, hogy egy önkormányzati választáson, ahol az emberek saját ügyeikről döntenek, a részvétel ilyen alacsony lehet.
-Ezért nem a választópolgárok a felelősek, hanem mi magunk, akik a politikát csináljuk. Én magam is. Azt gondolom, a következő időszak feladata, célja, hogy elhitessük a választópolgárokkal, hogy ez közös ügyünk és ebben mindenkinek van személyes felelőssége - fogalmazott a Baloldali Együttműködés jelöltje vasárnap késő este a MSZP irodában, ahol képviselőjelöltjeivel és segítőivel várta a választási eredményeket.
Grőber Attila szereplésükkel kapcsolatban arról beszélt, minden jelölttársával meg fogja beszélni, miként gondolják a politikát, meglátása szerint, személyes hittel, személyes munkával kell alátámasztani, amit mondanak.
-Véleményem szerint a politikában háromféle többség van: társadalmi, politikai és választói többség. Ebből a háromból kettőt a jelenleg kormányzó politikai erők elveszítettek. Nincs társadalmi többség, nem ment el a lakosság több mint ötven százaléka szavazni. E tekintetben nincsen politikai többség, mert polgármester úr nem kapott többet, mint ötven százalék. Van viszont választói többség, ami egy jogos felhatalmazás számára – közölte, hozzátéve, nem lesz olyan dolog, amiben nem fogja támogatni és imádkozni fog azért, hogy amit Áldozó Tamás elgondolt a városért, az sikeres legyen.
-Hiszem, hogy a választás nem rólam szól, nem a politizálókról szól. Engem nem érdekel, hogy a város azért lesz sikeres, mert én vezetem vagy más vezeti, az érdekel, hogy ez a város sikeres legyen.
Grőber Attila arról is szólt, teljesen fiatal, új csapattal indult a Baloldali Együttműködés, a fiatalok jól szerepeltek, bár az látszik, hogy a hosszú idő óta politizálóknak előnye volt. A DK-val kapcsolatban azt hangsúlyozta, személyes érdekből elárulták a baloldalt.
-Azt gondolom, a Demokratikus Koalíció elárulta a Baloldali Együttműködést. Az én felfogásom szerint, az a politikai párt, amely pusztán egyéni ambíciókért - és azon túl semmiért – hajlandó kimenni egy balközép együttműködésből, az az együttműködés árulója. Négy olyan szavazókör is van, ahol a leendő polgármester azért kapott többséget, mert egyéni ambíciók miatt a DK vezetője külön indult. Véleményem szerint az nem megy, hogy nemzetről beszélünk és a közös Nemzeti Gyásznapon kampánygyűlést tartunk Tapolcafőn, és az sem megy, hogy kiállunk, jó hangosan elmondjuk, hogy együttműködés van, aztán pedig önző egyéni érdekből nem működünk együtt – fogalmazott és kiemelte, ma Pápán a Baloldali Együttműködés jelenti a második legnagyobb politikai erőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!