Áldozó Tamást ismét polgármesternek választották a pápaiak


2014-10-13 01:56:36  | cikk: HuHa  | 


Áldozó Tamást ismét polgármesternek választották a pápaiak főképe
Vasárnap reggel 6 órakor nyíltak meg a szavazókörök a 2014.évi helyi önkormányzati választásokra és 19 óráig adhatták le voksaikat a szavazásra jogosultak. Pápán 25688 szavazópolgár szerepelt a névjegyzékben, közülük 9429-en adták le voksukat. A Nemzeti Választási Iroda információi szerint az adatok 100 százalékos feldolgozottságánál dr. Áldozó Tamásra, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjére 4381-en szavaztak, ez a szavazatok 47,86 százalékát jelenti. Mögötte Grőber Attila, a Baloldali Együttműködés jelöltje végzett, a szavazatok 31,31 százalékával, 2866 szavazattal. A Jobbik támogatásával induló független jelöltre, dr. Szőke Lászlóra 1503 választópolgár adta le voksát (16,42 százalék), míg a negyedik helyen végzett jelölt, Kerecsényi  Zoltán a szavazatok 4,41 százalékát tudhatja magáénak 404 szavazattal.

Mind a tíz egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltje győzött, az új képviselő- testület tagja továbbra is dr. Péntek Árpád, dr. Vörös Ibolya, Bocskay László, Császár Endre, Venczel Csaba, dr. Hermann István, Máté István, dr. Áldozó Tamás, Unger Tamás és Zsegraits Gyula. A kompenzációs listáról négy képviselőjelölt került be a testületbe: Grőber Attila (MSZP-Együtt-PM),  Kerecsényi Zoltán (DK), Kovács Csilla (MSZP-Együtt-PM) és Süle Zsolt (Jobbik).

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!