Makulátlan hazai mérleg a Pápai Kézilabdázás Napján


2014-10-12 19:56:08  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra, Haraszt  | 


Makulátlan hazai mérleg a Pápai Kézilabdázás Napján főképe
A Bakonyerdő Pápa és a SportOázis NKK Pápa szervezésében első alkalommal adott otthont a Városi Sportcsarnok a Pápai Kézilabdázás Napjának. Az egész napos rendezvény keretében négy bajnoki mérkőzést láthatott a pápai publikum, a sort a Sport Oázis NKK Pápa – Alsóőrs SE megyei első osztályú női kézilabda mérkőzés nyitotta. A pápai lányoknak sikerült megadni az alaphangot a további összecsapásokra, hiszen 14-9-es félidő után magabiztos, 11 gólos győzelmet arattak, mely a Nemesvámos elleni döntetlen és a Fehérvár II. elleni vereség után a második sikerük volt, így érthető módon Kapcsándi Zsolt edző elégedett volt a hazai diadal kapcsán.
- Ez az eredmény reálisnak mondható, ennyivel jobbak vagyunk az Alsóőrsnél. Az első félidőben még látszott a hét közben elszenvedett pofon, csütörtökön a Fehérvár döntő fölénnyel nyert, ami miatt az első 30 percben lehetett látni, hogy vissza kell szereznünk az elvesztett önbizalmunkat. A szünet utánra sikerült rendezni a sorokat, védekezésben szerkezetet váltottunk, ami bejött, és annak is nagyon örülök, hogy 27 gólt tudtunk lőni. Fülöp Petra és Széll Anna is magára talált, kettőjük 23 gólja önmagáért beszél. Jó úton haladunk, de sokat kell még edzenünk, hogy céljainkat elérjük.

Sport Oázis NKK Pápa – Alsóőrs SE 27-16 (14-9)

Pápai gólszerzők:
Fülöp Petra 13
Széll Anna 10
Szabó Edina 2
Nagy Bernadett, Sárközi Noémi 1-1

Délután 13 órakor a másik pápai megyei első osztályban szereplő női alakulat is számot adhatott tudásáról, a Kilián DSE-Nyárád Nemesvámos legjobbjait fogadta szép számú nézőközönség előtt. Az első félidőben megilletődötten játszottak a lányok, mentségükre legyen mondva, ez volt az első alkalom, hogy hazai közönség előtt szerepeltek, a vendégek ötgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. A második félidőre sikerült megnyugtatni a lányokat, és végre azt nyújtották, amire valóban képesek, így a játékrész második felében már nem lehetett kérdéses a meccs végkimenetele, három góllal nyertek a házigazdák.

Kilián DSE-Nyárád – Nemesvámos 27-24

Koncz János: Az idén indulunk először a megyei bajnokságban, nekünk tanulóév az idei, meg kell tanulnunk ekkora pályán felnőttek ellen játszani, hiszen a csapat túlnyomó része még 14-16 éves, köréjük igyekeztünk rutinos játékosokat igazolni. Túl nagy várakozással nem indultunk ebben a bajnokságban, bele kell még szoknunk ebbe a felnőtt közegbe. A mai találkozó első 30 percében ez a rutintalanság látszott is, iszonyatosan dadogott a játék, rengeteg büntetőt és ziccert hagytunk ki. A pihenő alatt igyekeztem rendet tenni a fejekben, sikerült is, melynek köszönhetően a folytatásra már a remélt harcossággal, elszántsággal jöttünk ki. Néhány perc alatt ledolgoztuk a hátrány, sőt a vezetést is megszereztük, két-háromgólos előnyt szorgoskodtunk össze, melyet meg is tudtunk őrizni a lefújásig.

Pápai gólszerzők:
Nagy Zsófia 8
Pődör Patrícia 7
Koncz Lilla 4
Beszpréminé Bolla Anikó 3
Bolla Enikő, Bereczki Franciska 2-2
Györkös Hanna 1

Az NB II-es bajnokságban a Bakonyerdő felnőtt és junior csapata Érdet látta vendégül. A találkozók előtt ünnepélyes pillanatok következtek, ugyanis a sikeres világrekord kísérletért kapott hivatalos oklevelet Kapcsándi Zsolt szervező és Pozsgai László egyesületi elnök megköszönve a támogatást, átadta dr. Áldozó Tamás polgármesternek és dr. Baloghné Uracs Mariannak, a JMSZK igazgatójának. Ezután a 2014/2015-ös junior pontvadászatban bronzérmet szerző játékosok kapták meg jól megérdemelt érmeiket, melyet dr. Áldozó Tamás, Pethő Zoltán, a Böllér Kft. vezetője, és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója adott át a fiataloknak. Végezetül a társasági adóból vásárolt sportszereket vehették át a férfi felnőtt, junior és serdülő csapatok képviselői. Az NB II negyedik fordulójában a nyertetlen Treff ellen elsőként a felnőttek szerették volna folytatni a pápai csapatok remek mérlegét. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, 30 perc játék után döntetlent mutatott az eredményjelző. A második félidő közepéig folytatódott a fej-fej melletti harc, majd a 45. perctől sorozatban öt pápai gól következett, melyre nem volt válasza az érdieknek. Végre a mérkőzés hajráját elkapták a mieink, és a kiélezett szituációkból is ők jöttek ki jól, mely hozzásegítette őket a négygólos sikerhez.

Bakonyerdő Pápa – Treff SE 28-24 (14-14)

Kapcsándi Zsolt: Megilletődötten kezdtünk, de végre eljutottunk oda, hogy egy végjátékot megnyerjünk. Abszolút csapatsiker a mai, minden csapatrész remekül működött, a védelem, a szélek és a támadósor előtt is megemelem a kalapom. Taktikusan tudtuk tartani a labdát, bejött a kettős emberfogás, akkor léptünk meg az ellenféltől, amikor kellett, sőt még a kondinkra sem lehetett panasz.

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 8
Bors Patrik 6
Reizinger Szabolcs, Róth Gábor 5-5
Bors Martin, Pethő Zoltán, Nagy Péter, Füzi Attila 1

A koronát a mai napra a juniorok tették fel, a fiatalok negyedik derbijükön harmadik győzelmüket ünnepelhették, 27-22 lett a vége, teljes pápai sikerré téve az I. Pápai Kézilabdázás Napját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!