HEMO kicsiknek és nagyoknak


2014-10-12 14:26:28  | cikk: HuHa  | 


HEMO kicsiknek és nagyoknak főképe
Remek hangulatban zajlott a Helyőrségi Művelődési Otthon birtokbavételi rendezvénye tegnap. A Huszár lakótelepi, volt állami tulajdonú épületet október elején vette át fenntartásába a város, ebből az alkalomból szerveztek egész napos programot a nagyközönség számára, mely előtt immár ez a közösségi tér is nyitva áll.
A délelőtti játszóházakban sok kisgyermek próbálta ki ügyességét szüleik és a Huszár ovi óvodapedagógusai segítségével. Huszárképeket színeztek, a kislányok virágmintás pártát készítettek, a fiúk huszárcsákót hajtogattak és nagyon népszerű volt a huszárló készítése is. Bors Lizett édesanyjával és édesapjával érkezett a Hello HEMO rendezvényére, a kislány két huszárlovat is készített a kézműves foglalkozáson.
-Csipeszből van a lába, megrajzoltuk a patáját, felragasztottuk a szemét, a sörénye pedig rafiából készült. A végén nyerget is ragasztottunk rá – mesélte el a kiscsoportos kislány édesanyja segítségével. Lizettnek - akárcsak a többi kisgyermeknek - nagyon tetszett a program és minden játéklehetőséget kipróbált.
A kézműves foglalkozások mellett darts, asztali hoki és mini billiárd is várta az érdeklődőket, sőt évtizedekkel korábbról ismerős társasjátékokhoz is leülhettek a játékos kedvű felnőttek és gyermekek a sportszobában. Az épület második emeletén fa játékokból álló hagyományőrző játszóház várta a programra kilátogatókat, az új közösségi ház előtt pedig pedálos moszkvicsok nyújtottak szórakozást.
A délutáni programra megtelt a HEMO színházterme, a látogatók egy részének már csak az előtérben jutott hely, olyan sokan eljöttek. A műsorban főként azok a csoportok léptek fel, melyek egyébként is ebben az épületben tevékenykednek, vagy kötődésük van a Huszár lakótelephez. A sort a Huszár Lakótelepi Óvodások bemutatója nyitotta, aztán az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola kórusa és táncosai adtak műsort, őket pedig a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Kórusa követte a színpadon. A valóban vidám társaság katonadalokkal készült a fellépésre, a mindenki számára ismerős dalokat pedig a közönség soraiból is sokan együtt énekelték a kórussal.
Mint megtudtuk, a Vidám Nagyik Kórusa 2007-es megalakulása óta a HEMO-ban tartja próbáit és számtalan fellépésük is volt már itt, a szintén ebben az épületben működő Honvéd Bajtársi Klub rendezvényein. Ruzsás Sándorné, a dalcsoport vezetője arról mesélt, nagyon jól érzik magukat itt az épületben, hetente egyszer járnak össze próbálni és a daltanulás mellett vidám hangulatú beszélgetéssel töltik az időt.
-Reméljük, hogy a jövőben is otthon lehetünk itt, hiszen erre ígéretet kaptunk a várostól. Szívesen várunk más csoportot és közösséget is ide, és bízunk abban, hogy ők is ilyen jól fogják érezni magukat az épületben – fogalmazott.
A Hello HEMO rendezvényén az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény keretében, a Huszár lakótelepi épületben működő Megafon Zenei Egyesület és az ugyancsak több szállal az épülethez kötődő Dé-Mol Színtársulat is fellépett. A táncos műfajokat a Black Bunny Rock and Roll Club képviselte, Németh Zoltánné előadásában pedig örökzöldslágerek csendültek fel. Kora este látványos tüzes eszköz bemutatóban gyönyörködhettek a látogatók a Teleszterion Színházi Műhely jóvoltából, este pedig a HEMO-ban ugyancsak otthonosan mozgó Füredi duó tartott nosztalgia bulit.
A Helyőrségi Művelődési Otthon a város új közösségi tereként működik tovább, az épület a JMSZK egyik telephelye lesz. A művelődési központ munkatársai jelenleg az épület üzemeltetésének és működtetésének tervezését végzi, így hamarosan megkezdődhet az üzemszerű működés.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!