Leadták voksaikat a polgármesterjelöltek


2014-10-12 12:52:09  | cikk: mo  | 


Leadták voksaikat a polgármesterjelöltek főképe
Ma reggel hat órakor Pápán is kinyitottak a szavazókörök, rendben, zavartalanul megkezdődött az önkormányzati választás. Akárcsak a tavaszi voksolások alkalmával, a választópolgárok most is a város 10 választókerületének 31 szavazókörében járulhatnak az urnák elé, s adhatják le voksaikat a négy polgármesterjelölt és 43 képviselőjelölt bármelyikére. A névjegyzékben szereplő 25688 választópolgár ma este hét óráig dönthet arról, kik képviseljék helyi érdekeiket az elkövetkező öt évben az önkormányzatban.

Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció pápai polgármesterjelöltje kora reggel, hat óra után pár perccel adta le szavazatát a Türr-gimnáziumban felállított szavazóhelyiségben. A helyhatósági választások eredményeit illetően kérdésünkre elmondta, nem szeretne jóslásokba bocsátkozni, igen korai lenne még bármit is latolgatni így, kora reggel, viszont abban azért bízik, hogy végül nem fog megerősödni a szélsőjobboldal, és ezáltal nem fog az ország, a magyar társadalom még rosszabb irányt venni – osztotta meg gondolatait a polgármesterjelölt. A párt helyi szervezetének jelöltjei az elmúlt kampányidőszakban a legközvetlenebb kampányt folytatták a választópolgárokkal, lelkiismeretesen tették a dolgukat – fűzte hozzá.
- Bízunk benne, hogy az országban élők, illetve a pápai választópolgárok nem feledik, hogy ma csak az övék a hatalom, ma az övék a döntés joga. Reménykedjünk, hogy ezt ma sokan megértik, s ki fogják használni - fogalmazott a politikus.
A polgármesterjelölt elmondta, a mai napot főként hozzátartozói körében tölti.

Dr. Szőke László független polgármesterjelölt délelőtt 10 órakor voksolt a Weöres-iskolában kialakított szavazókörben. A jelölt vegyes érzelmekkel és hasonlóan vegyes várakozásokkal néz az önkormányzati választás elé.
- Hatalmas az a feladat, amivel meg kell küzdenünk, hiszen 24 éves kormányzás után próbálunk más színt vinni a helyi politikába. Igyekeztem a programomat közzétenni, s azt úgy összeállítani, hogy kellő gazdasági megalapozottsággal bírjon és az állampolgárok érdekeit minél jobban előtérbe tudja helyezni. Ennek érdekében munkálkodtunk – fogalmazott Szőke László, majd hozzátette, megelégedéssel töltené el, ha a választópolgárok legalább 50 százaléka részt venne a szavazáson, hiszen az olyan felhatalmazást jelentene a képviselő-testületnek és a polgármesternek, amelyre a város fejlődését érintő nagy döntésekben ma szükség van.
A Jobbik által támogatott polgármesterjelölt érdeklődésünkre elmondta, az eredményeket a belvárosi Nemzeti Szalonban várja az őt támogató párt tagjai, szimpatizánsai körében.

Grőber Attila, a Pápai Baloldali Együttműködés polgármesterjelöltje az Acsády Ignác Szakképző Iskola aulájában kialakított szavazóhelyiségben, délelőtt 11 órakor teljesítette állampolgári feladatát. A szocialista polgármesterjelölt elmondta, legfontosabb elvárása a mai nappal kapcsolatban az, hogy minél többen elmenjenek választani, hiszen fontos és sok esetben nehéz döntések állnak az önkormányzat előtt, ezért a leendő testületnek és polgármesternek erős legitimitásra van szüksége.
- Én abban hiszek, hogy az embernek a személyes példamutatása, munkája, tevékenysége maga a kampány. Igyekeztem mindvégig úgy cselekedni, hogy a tetteim és a mondataim összhangban legyenek. Reális alternatívát tettem le az asztalra, ezt fogják ma értékelni a választópolgárok – fogalmazott a polgármesterjelölt.
- A közvélemény-kutatások alapján ennek a választásnak nem az engem jelölő szervezetek az esélyesei. Óriási az olló a kormányzó erő és a baloldal bármely politikai pártja között. Abban bízom, hogy ez az olló itt jóval szűkebb lesz – fogalmazta meg várakozásait Grőber Attila.
A politikus az esti órákban a Magyar Szocialista Párt Korvin utcai irodájában várja az eredményeket.

Dr. Áldozó Tamás, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a Vajda Lakótelepi Óvodában felállított szavazóhelyiségben voksolt fél 12-kor. A polgármesterjelölt elmondta, azt reméli, hogy a részvételi arány magasabb lesz, mint amekkora a korábbi önkormányzati választáson volt. Várakozásai szerint 40-45 százalékos részvételt mutatnak majd a grafikonok, amely 10-11 ezer szavazatnak felel meg. Áldozó Tamás hozzátette, a cél, hogy mind a 10 választókerületben nyerjenek, szám szerint körülbelül 600-ra teszi a jelöltekre leadott szavazatok számát választókerületenként, és összesen 6000 körüli szavazatot vár mind pártja, mind polgármesterjelöltsége tekintetében. A politikus hozzátette, nem vár nagy változást a képviselő-testület összetételében. Áldozó Tamás az eredményeket a Fő téri Galéria Bisztró emeleti termében kialakított központban várja, közösen a közel 200 fős csapattal, akik rengeteget dolgoztak az elmúlt néhány hétben – közölte a polgármesterjelölt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!