Ütős este volt! - Profi ketrecharc gála a Sportcsarnokban


2014-10-12 09:44:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ütős este volt! - Profi ketrecharc gála a Sportcsarnokban főképe
A Magyar MMA Prémium Liga Profi ketrecharc Gála Budapest, Debrecen és Szeged után Pápára érkezett. A rendezvény negyedik fordulójában a tét nagy volt, hiszen a harcosok a novemberi országos döntőért küzdöttek. Igazi csemegét jelentett ez az este az MMA és a ketrecharc szerelmeseinek, hiszen mind a körítés, mind a versenyzők mezőnyének színvonala igen magas volt. Öt súlycsoportban négyes tornát rendeztek, míg +93 kilogrammban három harcos volt, így ott körmeccset bonyolítottak le. A rendezvény egy perces gyászszünettel indult, a nemrég motorbalesetben elhunyt karatékára, Recse Tiborra emlékeztek. Ezután dr. Áldozó Tamás polgármestert szólították a ketrecbe, aki megnyitotta a rendezvényt, mint mondta, a kitartó munkának köszönhetően sikerült Pápára egy olyan rendezvényt hozni, mely a korábban tapasztaltaknál még több küzdelmet és élményt jelent versenyzőnek és nézőnek egyaránt. A beszéd után a versenyzők bemutatása következett, majd a -60 kilogrammos nők mezőnyében Varjú Zita (Bárdosi Küzdősport Akadémia) Ignácz Melittával (Gönczi Team) csapott össze. A mérkőzés fél percig sem tartott, hiszen Varjú látványos karfeszítéssel kényszerítette feladásra ellenfelét, aki az esetnél meg is sérült, olyannyira, hogy a mentőknek kellett ellátni. A férfiaknál a négyes torna selejtezőiben láthattunk látványos megoldásokat, sajnos komoly sérülésekkel – orrtörés, vállficam - de ahogy azt a szervezők elmondták, a profik között egy gyakori, néhány esetben pedig annyira kiegyenlített volt a két menet, hogy a bíráknak extra menetet kellett elrendelni és a pontozás döntött. A döntőket már jócskán éjszakába nyúlóan rendezték, a hölgyeknél Varjú Zita karfeszítéssel győzte le Nagy Fruzsinát, így előbbi jutott a novemberi, budapesti döntőbe, ellenfele Cseh-Lantos Renáta lesz. Az egyik leglátványosabb összecsapásnak -84 kilogrammban lehettünk szemtanúi, Polgár Ádám nagy küzdelemben végül feladásra kényszerítette Etelaky Lajost, így a győztes csap össze a pápai Ronin HSE versenyzőjével, Gőz Bálinttal. A -93-as kategóriában Köllő Bence és Péter Norbert vívta a döntőt, a gála záró mérkőzésén bár sokáig Köllő állt jobban, végül Péter győzelmét hirdették ki. Összességében elmondható, hogy a közönség közül senki sem térhetett haza csalódottan, hiszen mindenki számára élvezhető, látványos összecsapások voltak, a szervező klubok képviselői, Kókai Gábor, Mihályfi Ákos és Korpics Gábor sem volt csalódott a zárást követően.

Kókai Gábor: Nagyon örülök, hogy nem csalódtak azok a nézők, akik ellátogattak a Sportcsarnokba, remélem jövőre is tudunk hasonló gálát összehozni, ami tőlünk tellett, mindent beletettünk ebbe a mai estébe, jó versenyzők voltak, látványos meccsekkel. Bízom benne, hogy a későbbiekben is megmarad az együttműködés a Ronin HSE-vel– a Koko-Gym-mel egyértelmű – és a jövőben is tudjuk egymást segíteni és hasonló gálákkal a közönséget megörvendeztetni.

Mihályfi Ákos: Ami munkát a liga és a szervező klubok beletettek ebbe a mai estébe úgy gondolom megérte, komoly gálát sikerült tető alá hozni, nívós meccseket láthattunk. Természetesen figyeltük Gőz Bálint leendő ellenfelét, Polgár Ádámból felkészülünk, úgy gondolom, ha a felkészülés jól sikerül, Bálint hozhatja a mérkőzést. Neki csak fejben kell összpontosítania, taktikailag, fizikailag felkészült. A felkészülés jól halad, Bálint nagyon jó földharcos, épp ezért ha oda lekerülnek, dominálni fog, ami akár a végső győzelemhez is hozzásegítheti.

Korpics Gábor: Elégedett vagyok, minden értelemben egy olyan színvonalú rendezvényt sikerült Pápára hozni, amelyet korábban még nem. Ennek ellenére van némi hiányérzetem, sajnos kevesebb néző volt, mint a korábbi pápai rendezésű gálákon, ez talán amiatt történhetett így, mert nem volt pápai induló. A gyenge nézőszám miatt a hangulat sem olyan volt, amire számítottunk. ennek ellenére a versenyzőkre nem lehet panasz, hiszen odatették magukat és jó meccseket láthattunk a ketrecben. Alapvetően elégedett vagyok, de levonjuk a következtetéseket.

A döntőket november 15-én a budapesti Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!