Nyári pápai vízilabda sikerek


2009-08-26 19:31:57  | cikk:  | 


A Pápai Termál SE vízilabdázói a nyári pihenést is aktív sportolással töltötték. Studringer Béla csapata előbb Győrött mérkőzött meg a dél-afrikai ifjúsági válogatottal, ahol 14-14-es döntetlen született, ezután pedig Szentesen szálltak vízbe, ahova minden évben ellátogatnak a helyi vízilabda egyesület nemzetközi tornájára. A pápaiak 4 mérkőzésen ugrottak medencébe és végül okuk nem lehet panaszra, hisz sikerült megnyerniük a tornát! „ Első mérkőzésünket a ’Bajnok Fókák’ nevű csapat ellen játszottuk, akiknél több korábbi és jelenlegi OB I-es pólósok is játszottak. Felfedeztük az ellenfél között például a Vasas centerét, Vörös Viktort, az egri Kiss Csabát és a szegedi Matisz Márkot is. Végül magabiztos, 17-9-es diadalt arattunk. A folytatásban a Planktonok csapatával mérkőztünk meg, vezettünk is 10-5-re, ám bírói segédlettel valamint az OB I-es csapattagok rutinjával, játéktudásával ellenfelünk 14-13-ra legyőzött minket. 3. meccsünkön Szarvas került az utunkba, tele szolnoki, szegedi, pécsi, hódmezővásárhelyi játékosokkal. 5-5-ös félidőnél új taktikai formációt vetettünk be, aminek meg is lett az eredménye, egy 9-6-os győzelem formájában.” Studringer Béláék vasárnap játszották a döntőt, az ’Istenek’ alakulata ellen: „Viccelődtek is az ellenfél játékosai, a finálé előtt hogy „a Pápa felett csak az Istenek vannak” így nem hagyhatják el vesztesen a medencét. Végül erre sikerült rácáfolnunk, ugyanis 10-8-ra mi nyertünk.”

A csapat játékos-edzője kiemelte, hogy a pápaiak rendkívül összetartó és egységes csapatot alkotnak, jó példa erre dr. Szigeti Tamás esete, aki Birminghamből repült haza pénteken a torna kedvéért, majd a szentesi döntő után vasárnap haza is utazott Angliába. „ A jó közösség és a baráti kapcsolatok miatt van ennyire együtt ez a csapat és ha teljes kerettel tudunk kiállni, az OB II élmezőnyének közelébe tudnánk kerülni” - zárta a beszélgetést Studringer Béla játékos-edző.

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!