Világ Gyalogló Nap Pápán


2014-10-11 15:56:27  | cikk: Babos Petra  | 


Világ Gyalogló Nap Pápán  főképe
Másodízben csatlakozott Pápa városa a Világ Gyalogló Nap programsorozatához, a 15 éves a Városi Sportcsarnok elnevezésű rendezvény keretein belül. Az eseményt még az 1992. július 7-i Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára 2000 óta a világ minden kontinensén. A program célja a gyaloglás megszerettetése, mivel az rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, családdal közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltésnek is számít.
Pápán ma reggel a Városi Sportcsarnoktól vágtak neki a vállalkozó szellemű gyaloglók a körülbelül 10 kilométeres távnak, az úti cél a Hagyományok Hegye volt.
Szabadkai Verita szervező érdeklődésünkre elmondta, a tavalyi rendezvénynek nagy sikere volt, akkor a város tereit sétálták körbe.
- Idén a Hagyományok Hegyére sétáltunk ki, ahol kulturális program is várt ránk, részt vettünk az avar vitézi hétpróbán is. A sétához nagy örömünkre fiatalok és idősek, valamint külföldi cserediákok is csatlakoztak, de a JMSZK Bakancsos Természetjáró Kör több tagja is velünk gyalogolt - mondta a szervező.
Gurobi Gyuláné 15 éve gyalogol rendszeresen. A hölgy elmondta, fontos számára a mozgás, s az, hogy minél több időt töltsön a friss levegőn barátaival, s közben a Bakony legszebb vidékeit barangolja be.
A pápai programhoz körülbelül huszonöten csatlakoztak, akik „15 éves a Városi Sportcsarnok” feliratú pólóban is részesültek.
Szabadkai Verita hozzáfűzte, reményei szerint jövő októberben is megrendezik a Világ Gyalogló Napot a városban.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!