A sírból hozta vissza a meccset a Motax Concordia KC Pápa


2014-10-10 21:45:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A sírból hozta vissza a meccset a Motax Concordia KC Pápa főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokságban a Széchenyi Egyetem Győr ellen mutatkozott be hazai pályán a Motax Concordia KC Pápa alakulata. A pápai kosarasok múlt héten a bajnokesélyes Törökbálint otthonában 89-63-as vereséget szenvedtek, így a Sportcsarnokban kínálkozott esély első pontjaik begyűjtésére, ellenfelük ezen a mérkőzésen debütált a csoportban. A pápaiak szép számú nézősereg előtt a Horváth, Keresztes, Henrik, Draskovits, Kutasi ötössel sorakoztak fel a feldobáshoz. Kiegyenlített első negyedet láthattak a kilátogatók, 0-4 után kezdte meg a felzárkózást a Pápa, mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, ebből adódóan az eladott labda, a mieink saját palánkjuk alatt könnyen verhetőek voltak, ennek ellenére minimális előny alakult ki az első rövid pihenőre (21-20). A második 10 percben is folytatta agresszív játékát a Győr, mely ismét eredményre vezetett, sok labdavesztésbe kényszerítették a mieinket, 24-29 után Henrik és Kutasi triplájával maradtak meccsben a hazaiak, a vendégek mestere rögtön időt is kért, végül négypontos differencia alakult ki a nagyszünetre (34-38). A félidőben ünnepélyes pillanatok következtek, a klub egy szép serleggel köszönte meg Vajda József több évtizedes munkáját. A második félidő kimaradt hazai dobással és győri triplával indult, majd Vajda József reklamálásért egy technikait is kapott, Gombás zsákolásával pedig már 10 pont volt a különbség, elúszni látszott a mérkőzés (38-48). 40-50-es állásnál megkezdte a felzárkózást a Pápa, két sikeres büntető után Draskovits hármasa következett, így a döntés az utolsó etapra maradt (51-55). A záró felvonás Keresztes duplájával indult, majd az új igazolás, Kutasi Gergely a hátára vette a csapatot, nagyon elkapta a fonalat, és ponterős játékával előbb kiegyenlített, majd a vezetést is megszerezte csapatának, igaz ehhez egy tökéletes Henrik hárompontos is kellett. A negyed derekán 65-65-nél Kutasi egy hárompontos akcióval (dupla plusz büntető) irányította ismét magára a figyelmet, majd Henrik távoli kísérlete landolt a kosárban, így már öt ponttal vezetett a Motax (75-70). Az utolsó másodpercek nagy izgalmakat hoztak, a Győr ismét két pontra meg tudta közelíteni a mieinket, ám jött a meccs hőse, Kutasi és egy hárompontossal végleg eloszlatta a vendégek győzelmi reményeit, 78-73-ra nyert a Motax Concordia KC Pápa.

Motax Concordia KC Pápa - Széchenyi Egyetem Győr 78-73 (21-20, 13-18, 17-17, 27-18)

Vajda Balázs: Azt kaptam a meccstől, amit vártam, egy szoros, ki-ki találkozót. Az összeszokatlanságunk főleg az első félidőben látszódott, így volt, amikor tíz ponttal is meglépett a Győr. Nagy lelki tartásról tettünk tanúbizonyságot, hiszen vissza tudtunk kapaszkodni a meccsbe, és magunk javára tudtuk fordítani az összecsapást, ehhez kellett Kutasi Gergely, aki kulcsszituációkban extrát nyújtott, de mindenkit dicséret illet, hiszen aki pályára lépett igyekezett a győzelemhez szükséges pluszt hozzátenni a játékunkhoz. Nagyon örülünk a győzelemnek, de sokat kell még dolgoznunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!