A nap mindenkire egyformán ragyog – Testvériskolai projekt a Vajda Márta-iskolában


2014-10-10 17:23:38  | cikk: Babos Petra  | 


A nap mindenkire egyformán ragyog – Testvériskolai projekt a Vajda Márta-iskolában főképe
A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a közelmúltban sikeresen pályázott egy hazai és külföldi testvériskolai kapcsolatok kialakítására irányuló pályázatra. A projekt két részből, egy „A” és egy „B” komponensből áll. Az „A” komponenst közösen nyerték a bobai Napsugár Általános Iskolával, a projekt címe: A nap mindenkire egyformán ragyog”. A projekt célja, hogy a gyerekek kompetenciáját és szociális érzékenységét fejlesszék, valamint megismerjék a „másságot”, s azt, hogy ki, hogyan él.

Az „A” programot 2014 februárjában indították el. A projektben délutáni foglakozások, kézműveskedés és sportnapok szerepelnek. A pályázatban mindkét iskola 10-10 olyan programot valósíthat meg, amelyre a gyerekeknek nincs vagy csak korlátozott lehetősége van, ilyenek például a kirándulások. Nagy sikere volt a pálkövei nyári közös táborozásnak és a délutáni pályaorientációs foglalkozásoknak is, amelyben tankertet alakítottak ki, s a holland testvériskola segítségével üvegházat vásároltak, melyben palántákat neveltek.

Csutiné Papp Orsolya igazgató elmondta, a diákokkal már jártak a városlődi kalandparkban, de múzeum- és színházlátogatás is szerepelt a projektben, ami igazán nagy élményt nyújtott a gyerekeknek.
A pápai tanulók már voltak Bobán, ma pedig a testvériskola látogatott el egy sportnapra a Vajda-iskolába.
- Két napra érkeztek hozzánk a bobaiak, harminc fővel. A délelőtt során egy játékos sportvetélkedőre invitáltuk őket, majd délután megtekintettük a város nevezetességeit, s az Esterházy-kastélyt. Holnap pedig a Hagyományok Hegyére teszünk kirándulást.
Ezzel egy időben elindult a „B” program is, melynek keretében a hollandiai testvériskolával vesszük fel a kapcsolatot, s szervezünk közös színes és gazdag programokat.

Drittrichné Kovács Éva, a bobai iskola igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta, nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy a pápai iskolával együtt vehetnek részt ebben a projektben, ami nagy lehetőséget jelent diákjaik számára.
A két iskola között a jövőben is folytatódik a gyümölcsöző kapcsolat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!