Hulladékgyűjtő akciót szerveztek a refisek


2014-10-10 17:15:15  | cikk: Babos Petra  | 


Hulladékgyűjtő akciót szerveztek a refisek főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája idén is csatlakozott a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű önkéntes akcióhoz. A kezdeményezés Németországból indult, és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. Az országos program a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház kezdeményezésére valósult meg az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervezésében.
Az akciónak elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.
A refis diákok ma délután 14 és 16 óra között a Várkert területén gyűjtöttek szemetet. A tíz fiatal örömmel vett részt a programon, hiszen mindannyian fontosnak tartják, hogy tegyenek környezetükért.
Tóth Cseperke, a Pápai Református Teológiai Akadémia Hallgatói Önkormányzatának elnöke, a csapat vezetője elmondta, a refisek már nem első alkalommal vesznek részt ezen a programon, melynek az önkéntesség népszerűsítése a célja.
Móricz Katinka 9. osztályos diáklány hozzáfűzte, a társaság, a közösség miatt választotta ezt az önkéntes tevékenységet, valamint azért, mert szeretne környezetéért tenni.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!