Kulturális és művészeti vetélkedő szépkorúak számára


2014-10-10 12:15:09  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Kulturális és művészeti vetélkedő szépkorúak számára főképe
Pápán rendezték meg az Idősek II. kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedőjének Veszprém megyei döntőjét. A színvonalas énekes, táncos produkciókat felvonultató rendezvénynek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulája adott otthont.
A szép számban egybegyűlteket elsőnek Forsthoffer Erzsébet, a szervezésben közreműködő Veszprém Megyei Idősek Otthonainak Egyesített Szociális Intézménye igazgatónője köszöntötte. Mint mondta, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával azért szervezte meg a vetélkedőt, hogy lehetőséget biztosítson a szépkorúak számára az általuk felhalmozott értékek és hagyományok közzétételére, bemutatására, továbbadására.
Dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere megjegyezte, az Erkel-iskola méltó helyszín egy ilyen nagyszabású, rangos esemény számára. – Jó érzés látni, hogy a szépkorú hölgyek és urak milyen lelkesedéssel, milyen alázattal, milyen örömmel, valamint mekkora izgalommal tudnak fellépni a különféle rendezvényeken – fogalmazott a városvezető.
– Amikor tavaly az Emberi Erőforrások Minisztériumával közösen megálmodtuk ezt a vetélkedősorozatot, az volt kérésem, hogy kárpát-medencei léptékű legyen – hangsúlyozta köszöntőjében Kocsis József, a Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesületének elnöke. – Képviseltesse magát a teljes határon túli magyarság, természetesen beleértve a Nagy-Magyarország valamennyi megyéjét. Mutassák meg azokat az értékeket, amiket összegyűjtöttek az elmúlt évszázadok során. Hiszen másként adnak elő egy népdalt például a Vajdaságban, mint Veszprém megyében. Egy nemzet részei vagyunk, egy közös kultúránk van. Fontos, hogy megőrizzük, valamint továbbadják a magyarság kulturális, művészeti tudását és értékeit a fiatalabb generációnak – fűzte hozzá.
Kocsis Józseftől megtudtuk, tavaly közel 10 ezer versenyző vett részt az Idősek kárpát-medencei kulturális és művészeti vetélkedőjén, míg idén várhatón még többen lesznek. A Veszprém megyei döntőre összesen 166 fő érkezett, és 22 csoportos, illetve egyéni produkció szerepelt a programban. A fellépőket szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai a produkciók után véleményt is mondtak látottakról.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!