Lábunk előtt a város – Október végére elkészül a kilátó a Hagyományok Hegyén


2014-10-10 11:38:48  | cikk: mo  | 


Lábunk előtt a város – Október végére elkészül a kilátó a Hagyományok Hegyén  főképe
Helyére került a Hagyományok Hegyén épülő kilátó járószintjének tartó eleme. A létesítmény még az ősszel elkészül, az október 23-i hosszú hétvégén már birtokba vehetik a látogatók.
Pápa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tavasszal döntött arról, hogy kihasználva a város legmagasabb pontjában rejlő lehetőségeket, kilátót épít az Öreghegyen található egykori lokátor-állomás helyén kialakított történelmi, néprajzi és természetismereti szabadidőközpont, a Hagyományok Hegye magaslatára.

Áldozó Tamás az építkezés kapcsán elmondta, a kilátóval olyan elemmel bővül a város turisztikai attrakcióinak sora, mely sok érdeklődőt vonzhat a Hagyományok Hegyére. A polgármester kiemelte, egyedi jelleget ad a kilátónak, hogy a város közelében katonai repülőtér működik, így a szerencsések akár a repülőgépeket, helikoptereket is megcsodálhatják, amely esetenként egy életreszóló élmény lehet a látogatóknak. A városvezető köszönetét fejezte ki a létesítményt megépítő Bakonyerdő Zrt-nek. Áldozó Tamás hangsúlyozta, a projekt megvalósítása példaértékű együttműködés a gazdasági társaság és az önkormányzat között.

Varga László, a Bakonyerdő Zrt vezérigazgatója elmondta, régóta gondolkodnak azon, hogy Pápát miként tudnák bekapcsolni a Bejárható Magyarország elnevezésű kormányprogramba, hiszen az erdészeti vállalat központjának kitűnő otthona a város. Varga László hozzátette, társaságuk elkötelezett amellett, hogy a város önkormányzatával együttműködve minél több értékes turisztikai látnivaló létesüljön, melyek a kikapcsolódást, az egészséges életmódot szolgálják. Ehhez kapcsolódóan a vezérigazgató megjegyezte, történtek már egyeztetések a Várkert fejlesztéséről.

A kilátó a város legmagasabb pontján 176 méter magasan helyezkedik el, járószintje 8,5 méter magasan található. A Bakonyerdő Zrt vezérigazgatója hozzáfűzte, a kilátó környezetében ülőgarnitúrákat is elhelyeznek. A beruházás összértéke megközelíti a 20 millió forintot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!