Helló HEMO - Kulturális rendezvénnyel veszi birtokba a város a HEMO épületét


2014-10-09 14:30:32  | cikk: mo  | 


Helló HEMO - Kulturális rendezvénnyel veszi birtokba a város a HEMO épületét főképe
Helló HEMO – A régmúlt idők és a retro jegyében szervezett egész napos rendezvénnyel köszönti intézményei körében a Helyőrségi Művelődési Otthont a város. Október 11-én, szombaton változatos színpadi produkciók, kiállítások, vetélkedők, sportprogramok és kézműves foglalkozások várják nemcsak a körzetben élőket, hanem minden érdeklődőt, aki kikapcsolódásra vágyik.

A szombati program kapcsán tartott sajtótájékoztatón dr. Áldozó Tamás elmondta, másfél évvel ezelőtt kezdődött meg az a folyamat, melynek részeként az állami tulajdonban lévő épületeket, intézményeket átveszi az önkormányzat. Így került a város kezébe a Huszár Lakótelepi Óvoda, a közelmúltban a HEMO, és a jövőben több épület is átkerül az önkormányzat tulajdonába.
A hosszadalmas döntéshozatali és adminisztratív eljárások után október elején a Honvédelmi Minisztérium átadta a Helyőrségi Művelődési Otthont, melyet a város a szombati kulturális program keretében kíván birtokba venni – tudtuk meg a polgármestertől.

Bocskay László, a körzet önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, miután a HM úgy döntött, hogy a katonai alakulatoknak otthont adó városok üzemeltessék a helyőrségi klubokat, közművelődési intézményeket, Pápa Város Önkormányzata örömmel integrálja kulturális intézményeinek sorába a HEMO-t. A képviselő elmondta, az utóbbi években bár volt néhány civil szervezet, melyek itt tartották, s tartják ma is foglalkozásaikat, próbáikat, mégis elmondható, hogy az egykor mozgalmas kulturális pezsgés megszűnt az épületben. A szombati program egyfajta nyitánya lesz annak, hogy mind a város közösségei, mind a lakosság megismerje a HEMO-ban rejlő lehetőségeket, s újra birtokba vegye az épületet.

Dr. Baloghé Uracs Marianna, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója kiemelte, az itt működő művészeti csoportokkal és a körzet önkormányzati képviselőjével együttműködésben állították össze a programot. Igyekeztek olyan fellépőket hívni, akik kötődnek az intézményhez vagy a körzethez, de inspirálják egyéb civil közösségeiket is, figyelmükbe ajánlva azt, hogy a HEMO önkormányzati kézbe kerülésével új közösségi terek nyíltak meg előttük.
A programban fellépnek a Huszár Lakótelepi Óvoda apróságai, az erkeles diákok, a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik kórusa, a Megafon Zenei Egyesület, a Teleszterion Színházi Műhely tűzzsonglőrei, a Dé-Mol Színtársulat és a Black Bunny Rock and Roll Club. Az épületben foglalkozások, kiállítások és játszóház is helyet kap: lesz sportszoba asztali hokival, mini biliárddal, darts-szal, retro játékokkal, de megtekinthető a makettkiállítás és egész napos programmal készültek a hagyományőrző huszárok is, hiszen elődeik, a Magyar Királyi 7. Honvéd Huszárezred honvédei itt telepedtek le 130 évvel ezelőtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!