Találkozzunk a könyvtárban! - Ismét Országos Könyvtári Napok Pápán


2014-10-09 11:31:32  | cikk: Babos Petra  | 


A Jókai Mór Városi Könyvtár az idei évben is csatlakozott a nagy sikerű Országos Könyvtári Napok programsorozathoz, melyet 2014. október 13. és 20. között rendeznek meg. Az esemény az Informatikai és Könyvtári Szövetség, valamint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
A könyvtárak szakmai szervezte 2006-ban tartalmilag és formailag is egységessé tette az október eleji napokat. Az egymásra épülő, valamennyi korosztály igényeire figyelő rendezvénysorozat a településeken működő könyvtárak szolgáltatásait igyekszik népszerűsíteni országszerte. Tavaly már 3986 programon 151 ezer fő volt részese az eseményeknek az ország 877 településének 987 intézményében.

Dr. Hermann István könyvtárigazgató ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta, a könyvtári napok minden programja ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt, kicsiket és nagyokat egyaránt.
- Az Országos Könyvtári Napok alatt szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális, szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. A program egyik fő célja, a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személy elérése, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás.
A könyvtárigazgató két programra hívta fel a sajtó figyelmét, Tari Annamária pszichológus előadására, amely az Online gyerekek-Offline felnőttek címet viseli. A másik jelentős program pedig dr. Papp Lajos szívsebész érdekfeszítő előadása lesz.
Dr. Hermann István hozzáfűzte, a jövő héten ünneplik az új épületbe való költözés egy éves évfordulóját is.

Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros a részletes programot ismertetve elmondta, a jövő héten ingyenes beiratkozással várják a régi és az új olvasókat, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy október 19-e a Könyves Vasárnap, ami egyben a megbocsájtás napja is, ekkor az olvasók késedelmi díj nélkül hozhatják vissza lejárt dokumentumaikat.
A nagyszabású pápai könyvtári napok keretein belül két tárlat is látogatható a könyvtárban, a Zrínyi emlékkiállítás és a Bonszai-kiállítás. Október 14-én kedden 14 órától Váminé Molnár Emma „Házak, emberek, történetek” címmel sétára hívja az érdeklődőket a Fő térre, majd 17 órától Tari Annamária előadása következik. Szerda délután érdekes várostörténeti előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők dr. Nagy L István és Petrik Iván tolmácsolásában a könyvtár előadótermében. Csütörtökön a gyermekkönyvtárban Fognyűvő Manócska és társai címmel Váminé Molnár Emma az egészséggel kapcsolatos könyveket mutatja be a gyerekeknek, majd 11 órától Horváth Ferenc boldogságkutató a megosztott örömökről beszél. 14 órától Okoskönyvtár címmel Váminé Molnár Emma a információgyűjtés módszereiről tart előadást, majd 17 órától Sztyehlik Gábor ismeretterjesztő előadása következik.
Pénteken mesedélelőttre invitálják az óvodásokat, délután 16 órakor dr. Papp Lajos előadására. Szombaton a Pegazus Színház műsora szórakoztatja az érdeklődőket, a pedagógusoknak és az óvodapedagógusoknak pedig ötlet-csereberét tartanak, melyben a gyerekekkel is könnyen megvalósítható kézműves dekorációkat készítenek. Még ezen a napon és vasárnap kézműves foglalkozásokra várnak mindenkit a gyermekkönyvtárban.

A programkínálat az idei évben is bőséges, a szervezők remélik, hogy kicsik és nagyok találnak kedvükre valót, s ellátogatnak a könyvtárba, hisz az idei év jeligéje: Találkozzunk a könyvtárban!

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!