Búcsúztak kéziseink a Magyar Kupától


2014-10-09 07:22:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Búcsúztak kéziseink a Magyar Kupától főképe
A Magyar Kupa első fordulójában egy félidőn keresztül partiban volt a bajnokságban háromból három győzelmet arató Ajkával szemben a Bakonyerdő Pápa, a második játékrészben aztán a vendégek megléptek ellenfelüktől, és végül magabiztos győzelmet arattak. A 14 gólos különbség az első félidőben látottak alapján nem volt benne a meccsben, hiszen bár a 20. perc végére 7-12-t mutatott az eredményjelző, a hajrára 13-15-re kapaszkodtak fel a mieink, és a szünetben is mindössze három gól volt a különbség. A folytatásban tíz perc alatt hét ajkai gólra csak három pápai találat érkezett válaszul, és a találkozó további perceiben sem sikerült faragni a hátrányból, sőt! Rendre kimaradtak a ziccerek, a hétméteresek, a fáradtság egyre jobban erőt vett a Bakonyerdőn, és talán a kedvük is elment a félidő második felére, 17-25 után 8-0-s ajkai roham és tíz perces pápai gólcsend következett, így a korábbi pápai edző, Poór Tamás csapata sima sikernek örülhetett, 20-34 lett a végeredmény. A hazaiak vasárnap 16 órai kezdéssel a bajnokságban a Treff SE ellen javíthatnak, a juniorok 18 órakor kezdenek.

Bakonyerdő Pápa - Le Belier KK Ajka 20 – 34 (13-16)

Kapcsándi Zsolt: Sajnos a végére elengedtük a mérkőzést. Egy félidőn át tudtuk tartani az Ajka agresszív játékát, aztán elfáradtunk és kicsit fel is adtuk, de úgy érzem, 40 percig volt esélyünk a győzelemre. Nem titok, hogy a Pápai Kézilabdázás Napján vasárnap egy kiemelten fontos bajnoki mérkőzés vár ránk, nekünk azon a meccsen el kell hoznunk a két pontot, épp ezért egészségünk megóvása és a frissesség érdekében többet cseréltem, igyekeztem a fiataloknak is játéklehetőséget biztosítani.

Poór Tamás: Nem tudtuk mit hozhat számunkra a mérkőzés, mi úgy készültünk, hogy az elkövetkezendő két hétben két fontos meccset játszunk a Veszprém II. és a Veszprémi Egyetem ellen, próbáltunk erre a két, számunkra lényeges bajnokira készülni. Főleg az első félidőben elég sok védekezési hibát követtünk el, próbáltuk ezt kijavítani a második játékrészben, ami sikerült is, ennek köszönhető, hogy jobban el tudtunk lépni ellenfelünktől. Eléggé szűkös a keretünk, a bal átlövőnk eltörte a kezét egy korábbi meccsen, és az egyik középső védőnk szintén sérüléssel bajlódik, így próbáltam több fiatal játékosnak is lehetőséget adni. A legfontosabb az volt, hogy legyen sikerélmény, ez megvolt, a többi pedig majd alakul.

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 5
Nagy Péter 4
Bors Patrik, Reizinger Szabolcs 3-3
Tolner Balázs 2
Lakos Csaba, Róth Gábor, Fébert Levente 1

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!