Polgármesteri köszönet a képviselői munkáért


2014-10-09 00:36:12  | cikk: pt  | 


Polgármesteri köszönet a képviselői munkáért főképe
Ünnepélyes keretek között köszönte meg dr. Áldozó Tamás polgármester a pápai képviselő-testület és a részönkormányzatok tagjainak, valamint a polgármesteri hivatal munkatársainak a 2010-2014-es önkormányzati ciklus során elvégzett munkájukat szerdán délután.
A Városházán tartott ünnepségen a polgármester röviden összefoglalta a testület elmúlt négy évét, melyet két szakaszra osztott. A rövidebb időszak 2010. október 15-től 2011. január 3-ig tartott, ekkor dr. Kovács Zoltán ült a polgármesteri székben. Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2010. október 15-én tartotta alakuló ülését. A testület 2011. január 3-ig négy alkalommal ülésezett, 47 határozatot hozott, három esetben új rendeletet alkotott, míg 15 esetben a korábbi rendeleteket módosította. Az üléseken a képviselők részvételi aránya 94 százalékos volt. Ezen időszak alatt a képviselő-testület bizottságai 13 ülést tartottak, ennek keretében 140 határozatot hoztak.
Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. január 3-tól a mai napig 67 alkalommal ülésezett, ezalatt 775 határozatot hozott, 40 esetben új rendeletet alkotott, míg 98 esetben a korábbi rendeleteket módosította. Az üléseken a képviselők részvételi aránya 89 százalékos volt, amit dr. Áldozó Tamás – aki 2011 márciusában a Veszprém Megyei Kormányhivatal vezetőjévé kinevezett dr. Kovács Zoltánt követte a polgármesteri pozícióban – elismerésreméltónak nevezett. Ezen időszak alatt a képviselő-testület bizottságai 233 ülést tartottak, ennek keretében 2268 határozatot hoztak.
A városvezető külön kitért a Pápai Hús 1913 Kft. ügyére. Mint mondta, a húsgyárral kapcsolatban – amely példátlan kihívást jelentett az önkormányzat számára – egyetlen egy alkalommal született olyan döntés, ami nem egyhangú volt. – Emellett nagyon örülök annak, hogy a jelenlegi választási kampány során a jelöltek voltak annyira bölcsek, hogy a Pápai Hús ügyéből nem lett választási téma – tette hozzá dr. Áldozó Tamás.
– Ha megnéznék a szavazati arányokat a képviselő-testületi üléseken, meglepő módon azt tapasztalnánk, hogy a döntések túlnyomó többsége egyhangúlag született meg. Persze tudomásul kell venni, hogy a politika szabályai szerint vannak olyan döntések, amiket a mindenkori kormányzók megszavaznak, a mindenkori ellenzék pedig nem – jegyezte meg a polgármester, aki kiemelte: ez volt az az időszak, amikor megalakultak a részönkormányzatok.
– A részönkormányzatok visszaigazolták a döntés helyességét, hogy a borsosgyőrieket, a kéttornyúlakiakat, a tapolcafőieket az őket érintő döntéseink előtt megkérdezzük. Érdemes megjegyezni, amikor részönkormányzatok részéről érkezett indítványokat a képviselő-testület minden esetben megszavazta – mutatott rá dr. Áldozó Tamás. Mint mondta, az lenne a helyes út, ha a részönkormányzatok minél több kérdésben meg tudnák fogalmazni az álláspontjukat.
A köszöntő gondolatok és a képviselőknek járó emléklapok átadása után állófogadás zárta az ünnepséget.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!