Vasárnap voksolunk – Tudnivalók az önkormányzati választásokhoz kötődően


2014-10-08 13:37:31  | cikk: mo  | 


Vasárnap voksolunk – Tudnivalók az önkormányzati választásokhoz kötődően főképe
Már csak pár nap van az önkormányzati választásokig, ezért néhány, a voksolással kapcsolatos tudnivalóról érdemes szót ejteni. Két határidő is lejár október 10-én, pénteken 16 órakor, az egyik az átjelentkezés iránti kérelmekkel kapcsolatos, a másik pedig a mozgóurna iránti írásos kérelemre vonatkozik.
A választópolgár 2014. október 10-én (pénteken) 16.00 óráig átjelentkezés iránti kérelmet nyújthat be abban az esetben, hogy ha van érvényes tartózkodási helye, amelyet június 24-ig létesített és még október 12-én is érvényes. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy átjelentkezés útján tartózkodási helye szerinti szavazókörben adhassa le szavazatát. Egyéb más esetben átjelentkezésre most nincsen lehetőség. Ha pl. valaki a szavazás napján elutazott üdülni, itt most nincs lehetősége arra, hogy szavazatát leadhassa, érvényes tartózkodási hely hiányában – áll a Pápa város jegyzője által kiadott közleményben.

Van lehetőség továbbá írásban mozgóurna iránti kérelem benyújtására, amely 2014. október 10-én (pénteken) ugyancsak 16.00 óráig nyújtható be a lakóhely, vagy tartózkodási hely szerinti Helyi Választási Irodához megjelölve a mozgóurnázás okát, amely vagy egészségügyi állapot, vagy fogyatékosság miatt, illetve fogva tartás esetén lehetséges. A szavazás napján a kérelem a szavazatszámláló bizottságnál nyújtható be 15.00 óráig.
A kérelemben fel kell tüntetni a nevet, a születési nevet, a születési helyet, a személyi számot, az anyja nevét, illetve azt a tartózkodási helyet, ahová kéri a mozgóurna kivitelét, valamint az ok megjelölését – derül ki a hivatalos tájékoztatóból.
A mozgóurna igényléséhez formanyomtatvány is rendelkezésre áll, mely letölthető a www.papa.hu, illetve a www.valasztas.hu honlapról.

Az önkormányzati választás 2014. október 12-én 6.00 órától 19.00 óráig tart. 31 szavazókörben adhatják le a választópolgárok Pápán szavazataikat.
A nemzetiségi választásokat a Tarczy Lajos Általános Iskolában erre a célra kijelölt szavazókörben bonyolítják le. Települési nemzetiségi választás Pápán német és roma nemzetiség tekintetében lesz.

A közlemény tudatja azt a fontos információt is, hogy a választópolgárnak a személyazonosságát és lakcímét érvényes okmányokkal kell igazolnia a szavazás megkezdése előtt, ezért lényeges, hogy ezen okmányok legyenek ott a választópolgároknál.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!