Bővül az egyetemi képzés a városban – Együttműködési megállapodást kötött a város és a Pannon Egyetem


2014-10-08 13:19:36  | cikk: mo  | 


Bővül az egyetemi képzés a városban – Együttműködési megállapodást kötött a város és a Pannon Egyetem főképe
Együttműködési megállapodást kötött Pápa Város Önkormányzata és a Pannon Egyetem közös stratégiai céljaik megvalósítása érdekében. Az erről szóló dokumentumot ma délelőtt írta alá dr. Áldozó Tamás polgármester és Friedler Ferenc, a veszprémi Pannon Egyetem rektora.
Pápa Város Képviselő-testülete szeptember 18-i ülésén tárgyalta a megállapodás irányvonalait meghatározó dokumentumról szóló előterjesztést, melyet azt követően az egyetem szenátusa el is fogadott. Pápa Város Önkormányzata a gazdaságfejlesztési célokat meghatározó stratégiával összhangban azt kívánja elérni, hogy Pápa a Közép-Dunántúl nyugati részének meghatározó feldolgozóipari és szolgáltatási központja legyen, a helyi vállalkozások fejlesztésével, folyamatosan bővülő foglalkoztatottsággal. A város fejlődése nem képzelhető el az egyetemmel közös célok nélkül, ezt igazolja a korábbi szakmai együttműködés, melynek keretében az iskolavárosban 1999 óta folytat pedagógusképzést a Pannon Egyetem.

Áldozó Tamás elmondta, fontos, hogy a helyi gazdaságban, a helyi közösségekben mutatkozó szakemberigények kielégítésében együtt tudjanak működni az intézménnyel. Hozzátette, meggyőződésük, hogy a nagyobb tudás mindenképpen meghatározó a város fejlődése tekintetében.

Friedler Ferenc azt hangsúlyozta, az együttműködési megállapodás igazodik az Európai Unió fejlesztési politikájának átalakulásához. A sajtótájékoztatón kiderült, a Pannon Egyetem az egyik legfontosabb feladatának a vidékfejlesztést tekinti, melyhez kidolgozta a Magyarországon egyedi hálózati-mátrixos szervezeti modelljét, s ennek megfelelően minden működési helyszínén az egyetem teljes szakmai háttere rendelkezésre áll. A rektor kiemelte, a versenyképesség érdekében fontos, hogy a régió is fejlődjön, s ennek érdekében az intézmény három kiemelt tevékenységét – az oktatást, a kutatást és az innovációs tevékenységét – integrálja, ezáltal ezek egymást erősítve működnek.
- Mindez azt jelenti, hogy Pápa egyetemi város, hiszen minden olyan tudással rendelkezik a Pannon Egyetem hálózatának tekintetében, amely intézményünkben rendelkezésre áll. Közös célunk, hogy az a szakmai erő, amely a városban képződik, helyben maradjon és az értékeket itt realizálja. Legfontosabb eleme az együttműködésünknek, hogy szakmai pályát építsenek az itt tanuló diákok, s ez leginkább a műszaki területeken valósuljon meg – fogalmazott a rektor.

Az együttműködés több stratégiai területen valósulhat meg, ilyen például a gazdaságfejlesztési továbbképzési kreditrendszer működtetése a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, a korszerű gazdaság-marketing és PR-rendszer kialakítása, a kutatási-fejlesztési projektek indítása helyi vállalkozások közreműködésével, a turisztikai desztináció-menedzsment-rendszer továbbfejlesztése és a felsőfokú képzési szakirányok indítása elsősorban műszaki területen.

Az együttműködést megpecsételendő Friedler Ferenc egy emlékplakettet adományozott Pápa polgármesterének.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!