Asztalitenisz: Biztató kezdet Bakonyjákón


2014-10-08 12:19:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Asztalitenisz: Biztató kezdet Bakonyjákón főképe
Bakonyjákón már az elmúlt években is jelentős eredményeket értek el az asztaliteniszezők, 2014 szeptemberétől pedig hivatalos asztalitenisz szakosztályként is működnek a Jákó-Klub Egyesületben. A Veszprém Megyei Csapatbajnokságban is indultak, céljuk, hogy pozitív mérleggel zárjanak a 11 csapatos élmezőnyben. Ennek érdekében az első lépést már megtették, szeptember 7-én Gyulafirátót csapata ellen győztek 14-5-re. Ebben az eredményben leginkább Nyőgér József bizonyult húzóerőnek, aki maximális teljesítménnyel járult hozzá a község sikeres debütálásához. A pontvadászatban az elmúlt vasárnap találkozott egymással a Pápához legközelebbi két aktív egyesület, a Bakonyjákói Asztalitenisz Kör a tavalyi holtversenyes győztes Magyarpolányt fogadta. A találkozóról Nyőgér István tájékoztatta hírportálunkat.
- A vendégeknél Illés Mihály és Ficzay István (többszörös megyei bajnokok) jelentették a fő húzóerőt, míg Bakonyjákón a Nyőgér-testvérek. Az eredmény rendkívül szorosan alakult, a győzelem mindössze két labdameneten múlt: Nyőgér József még 9-7-re vezetett a közelmúltban még volt NB II-es versenyző Illés Mihállyal szemben, Sütő Gyula, a hazaiak veterán játékosa is figyelemre méltó teljesítményt nyújtott, ő is döntő szettet harcolt ki a vendégek legeredményesebbje ellen, sajnos azonban a vendégek fordítani tudtak, így 10-9-es győzelmet ünnepelhettek. A volt Bakonyjákói Általános Iskola tornatermében tiszteletét tette, és ugyancsak köszöntötte a vendégeket Takácsné Tompos Rita, Bakonyjákó polgármestere, továbbá a szurkolók közé csatlakozott Heller János, volt önkormányzati képviselő és sportfelelős is.
Nyőgér István hozzátette, a saját csapat indítása és az utánpótlás-korúak bevonása jó lehetőség, hogy kiváló csapatszellem alakuljon ki, és a rutinosabbak megfelelően adhassák tovább tapasztalataikat a fiatalabb generációnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!