Először nyert idén a Lombard a Ligakupában


2014-10-07 18:29:08  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Először nyert idén a Lombard a Ligakupában főképe
A Ligakupa G csoportjának harmadik fordulójában a Perutz Stadionba az NB II 14. helyén álló Siófok látogatott. A kupasorozatban a Lombard Pápa az eddig lejátszott mindkét mérkőzésen alulmaradt, előbb a Haladástól kapott ki Pápán 2-0-ra, majd Sopronban szintén két góllal maradt alul, így rúgott gól és pont nélkül az utolsó helyen szerénykedett. A Balaton-partiak a hűség városában nyerni tudtak, a második fordulóban a Szombathelytől viszont vereséget szenvedtek, a találkozó előtt a második helyet foglalták el a csoportban. A magyar válogatott szombati, Románia elleni összecsapása miatt hétvégén nem rendeznek fordulót, így több stabil kezdőjátékos is ott volt a kezdő tizenegyben, a fehér mezben játszó hazaiak a Horváth – Csizmadia, Jagodics, Nagy T., Gál – Benkő, Csilus, Király, Coroian, Fizoni – Waltner összetételben futottak ki a gyepre. Nincs mit szépíteni, pocsék első félidőt produkáltak a csapatok, finoman szólva sem dolgoztatták meg a játékosok a két kapust, kaput eltaláló lövést nem jegyezhettünk fel az első félidőben, kapura tartó próbálkozást is elvétve. A 9. percben Csizmadia beadását Waltner kézzel igyekezett a kapuba juttatni, ám Berke Balázs játékvezető résen volt, és sárga lappal jutalmazta a mozdulatot. A 44. percben szintén Waltner volt a főszereplő, egy hazai szöglet után röviden szabadítottak fel a védők, a visszafejelt labdát a rutinos támadó centikkel ollózta a bal kapufa mellé, ezzel véget is ért az első játékrész. A második félidőben a Siófok veszélyeztetett először, a harmadik percben Horváth kapusnak lábbal kellett védeni Turós közeli lövését. Az 53. percben megszerezte a vezetést a Lombard, a bal oldalon Király csúsztatott bele a labdába, ami így Benkő elé került, a támadó pedig egészen a kapuig vezette a labdát, majd okosan a kapus lábai között a hálóba gurított 1-0. A 61. percben centiken múlott a második pápai gól, ezúttal Coroian egy szép lövőcsellel elküldte a siófoki védőt, majd 17 méterről belsővel a bal felső mellé tekert. A 81. percben alakult ki a 2-0-s végeredmény, ekkor egy jobb oldali szabadrúgást Frizoni ívelt Popin fejére, akinek öt méterről már nem volt nehéz dolga, a szerb csatár könnyedén fejelt a bal felsőbe 2-0. Egy gyenge színvonalú találkozón sikerült a Lombardnak megszerezenie első pontjait a Ligakupában, a találkozó egyetlen pozitívuma, hogy a hazaiak nyerni tudtak, a visszavágót október 15-én 15 órai kezdettel játsszák.

Lombard Pápa Termál FC - FGSZ Siófok 2-0 (0-0) Gsz.: Benkő, Popin

Kovács László: Az első félidőben nagyon gyengén futballoztunk, a szünetben fel is kellett emelnem a hangomat az öltözőben. Az a tempó, amit az első 45 percben mutattunk, az öregfiúk csapatban is kevés lenne. A folytatás valamivel jobban nézett ki, hiszen volt gólhelyzetünk és láttunk támadásra emlékeztető jelenetet, örülök, hogy megnyertük a mérkőzést.

Lombard Pápa Termál FC: Horváth – Csizmadia, Jagodics, Nagy T., Gál – Benkő ('88 Schmid), Csilus, Király ('59 Popin), Coroian, Fizoni – Waltner ('69 Faggyas)

Siófok: Kis ('71 Ambrusics)– Vég, Singer, Pécseli, Baranyai – Bene, Fülöp, Rusvai ('59 Habi), Eisenberger – Turós ('74 Katona), Horváth B. ('46 Körmendy)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!