DK: Újjá kell építeni az alkotmányos jogállamot!


2014-10-07 12:09:05  | cikk: mo  | 


DK: Újjá kell építeni az alkotmányos jogállamot! főképe
Az ellenállás szigeteit kell létrehozni az Orbán-kormány megdöntése érdekében. Ehhez pedig nem kell más, mint minél több, a DK-hoz tartozó jelöltet bejuttatni a helyi és megyei testületekbe – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, melyet Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) pápai polgármesterjelöltje és Vadai Ágnes, a DK országos alelnöke, országgyűlési képviselő közösen tartottak ma délelőtt.
Vadai Ágnes elmondta, a DK jelöltjei minden lehetséges eszközzel, kérlelhetetlenül küzdenek településeikért, akár szembefordulva a kormánnyal – jelentette ki a politikus.

Kerecsényi Zoltán a DK képviselő- és polgármesterjelöltjeinek támogatására biztatta a választópolgárokat.
- Ha bennünket választanak, akkor szívós, kitartó, apró munkával megpróbáljuk segíteni, alapjaitól újjáépíteni az alkotmányos jogállamot. Hisszük, hogy ennek a helyreállításnak a kiindulópontjai a települési önkormányzatok lehetnek – fogalmazott a jelölt, majd kiemelte, a városszépítésben, a kultúrában, a művészetekben, a szabadidő egészséges eltöltésében elért nagyszerű pápai eredmények csak akkor válhatnak a jövőben is fenntarthatóvá, ha lesz erős, helyi gazdaság.
A DK polgármesterjelöltje szerint meg kell keresni azokat a hibákat, melyektől a város és térségének gazdasága nem fejlődött az elvártaknak megfelelően. Kerecsényi Zoltán elmondta, fel kell kutatni a befektetőket, különösen a NATO-tagországokban, akiknek katonái jelen vannak Pápán. A város kitörési pontja az iparosítás, a gép- és feldolgozóipar fejlesztése lehetne – húzta alá a politikus.

A sajtótájékoztatót követően Vadai Ágnes és Kerecsényi Zoltán koszorút helyezett el a pápai Batthyány-emléktáblánál az első, alkotmányos miniszterelnök halálának 165. évfordulója alkalmából.-

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!