Kedvelik a turisták a pápai kempinget - A vendégéjszakák száma meghaladta az éves átlagot


2014-10-06 15:45:26  | cikk: mo  | 


Kedvelik a turisták a pápai kempinget - A vendégéjszakák száma meghaladta az éves átlagot főképe
10 évvel ezelőtt, mintegy 5 hónap alatt, csaknem 450 millió forintból épült meg a Pápai Várkert Termál Kemping. A szálláshely vonzza a turistákat a településre, a Pápán eltöltött vendégéjszakák számát nagy mértékben meghatározza. Kovács Antal, a Termál Kemping ügyvezetője elmondta, 2014-ben, szeptember 30-ig 31 606 volt a pápai vendégéjszakák száma, amely meghaladja az éves átlagot (25 ezer vendégéjszaka).

A kempingben eltöltött vendégéjszakák számának növekedése köszönhető annak is, hogy a létesítmény több nemzetközi elismeréssel is büszkélkedhet. Az ügyvezető beszámolt arról, hogy a pápai Várkert Termál Kemping nyerte el 2014-ben a BEST Camp kitüntető címet, amelyet a német ADAC autóklub kemping szekciója ítélt oda. Az ADAC öt területet vizsgált, a vizesblokkot, a parcellák elhelyezkedését, az ellátást, a szabadidős kínálatot és a szervezett programok színvonalát. Az ezekre adott pontszámok alapján rangsorolják a kempingeket, a legkiemelkedőbbek az ötcsillagos minősítésnek megfelelő BEST Camp elismerést kapják. 2014-ben a pápai kemping ezt az elismerést egyedüliként kapta Magyarországon – derült ki a sajtótájékoztatón.
Kovács Antal elmondta azt is, míg az ADAC BEST Camp 2014. szakmai elismerést jelent, a másik kitüntető címet a vendégelégedettség alapján kapta meg a létesítmény. A pápai kemping Európa legkedveltebb 100 kempingje közé került, pontosan az 58. helyre.

A kemping vezetője megjegyezte, a szálláshelyet jelentős részben német vendégek veszik igénybe, de az utóbbi időben a cseh és a szlovák vendégek száma is megszaporodott. A hétvégén például több mint 300 cseh turista érkezik a kempingbe egy prágai klub szervezésében. Mindez azt is jelenti, hogy ezen a hétvégén 450 vendég tartózkodik a pápai kempingben – tudtuk meg Kovács Antaltól.

Dr. Áldozó Tamás gratulált a rangos elismerésekhez, majd megjegyezte, kevés olyan pápai termék vagy szolgáltatás van, amely európai összevetésben ilyen előkelő helyen szerepel. A polgármester elismeréssel szólt a vendégéjszakák számát illetően is.
- Amikor a Várkertfürdőt átadtuk, azzal a várakozással tettük, hogy jelentősen elősegíti a turisztikai iparág előrelépését Pápán. 2003-ban bevezettük az idegenforgalmi adót a városban, amely statisztikai adatokat szolgáltat a Pápán eltöltött vendégéjszakák számát illetően, akkor egy év alatt 7000 vendégéjszakát mértünk. Ehhez képest 2014 augusztusában közel 10000-ret.
Áldozó Tamás hangsúlyozta, a kemping eddigi 31606 vendégéjszakája tekintetében 24861 éjszaka után fizettek adót. Ez az igénybe vehető állami támogatással együtt 25 millió forint körüli bevételt jelent a városnak.
- De ha az idegenforgalmi, az építmény- és iparűzési adón felül hozzátesszük azt is, hogy több mint 10000 belépés kapcsolódik a kempingben tartózkodó vendégekhez a Várkertfürdőbe, s ott további szolgáltatásokat vesznek igénybe, akkor azt mondhatjuk, hogy itt a kempingben a fürdő és a város számára körülbelül 50 millió forintos bevétel keletkezik – részletezte a városvezető, hozzátéve, hogy a számok azt mutatják, hogy a városban kínált magas színvonalú szolgáltatásra van kereslet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!