593 perce gólképtelen a Lombard Pápa, vereség Szombathelyen


2014-10-05 20:20:14  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


593 perce gólképtelen a Lombard Pápa, vereség Szombathelyen főképe
Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 10. fordulójának záró találkozóján nyugati, igazi presztízs-rangadót rendeztek, ugyanis a Lombard Pápa a Haladáshoz látogatott. Mint ismert, a pápaiak tulajdonosa, Bíró Péter épp Szombathelyről tette át a székhelyét Pápára, amit a vasi szurkolók a mai napig nem tudnak elfelejteni. Mindkét csapatnak égető szüksége lett volna a három pont begyűjtésére, hiszen a hazaiak hét, a mieink hat meccs óta voltak nyeretlenek. Kovács László a Hali ellen két helyen változtatott a múlt heti találkozóhoz képest, Csilus és Faggyas helyett Sluka és Nagy Tamás került be, a mieink sárga mezben, fekete nadrágban és csatlakozva a mellrák elleni kampányhoz rózsaszín sportszárban a Szűcs - Csizmadia, Jagodics B., Bogunovics, Frizoni - Coroian, Tóth G., Nagy T., Sluka - Kenesei, Popin összetételben vonultak ki a zöld gyepre. A másik oldalon Artner Tamás Németh Márió helyett a sérüléséből felépült Radó András tette a kezdőbe, így Radó és a rutinos Rocchi együtt rohamozták Szűcs Lajos kapuját. Az első negyedórában előbb Kenesei próbálkozását jegyezhettük fel - a támadó keresztbe ellőtte a kapu előtt a labdát - majd Rocchi lőtt öt méterről, éles szögből, de Szűcs szögletre ütötte a labdát. Az első negyed óra végén Katona futott el a bal oldalon, de lövésszerű beadását a röviden helyezkedő Szűcs kapu fölé tenyerelte. A 26. percben Kenesei szabadrúgását a meglepően üresen maradt Nagy Tamás fejelte mellé, aztán öt perccel később góllá érett a hazai fölény: Jagodics indította a félpályáról kilépő Rocchit, aki miután mellel maga elé tette a labdát kapásból ballal a kapu bal sarkába lőtt 1-0. A szünetig komoly lehetőség nem alakult már ki, a Haladás egy góllal vezetett 45 perc játék után, a Lombard pedig már több mint 540(!) perce nem szerzett gólt. Kovács László egyet cserélt a szünetben, Zulevs kapott lehetőséget Coroian helyett. Vendég lehetőséggel indult a második játékrész, egy szöglet után Bogunovics elé pattant a labda, aki 11 méterről lövésre szánta el magát, a játékszer milliméterekkel a bal felső mellé ment. Az 59. percben Radó szabadrúgása okozott kellemetlenséget a pápai kapu előtt, a fiatal támadó pontrúgása érintés nélkül a bal alsóba tartott, ám Szűcs óriási reflexmozdulattal hárítani tudott. A Lombard kapusának később is akadt dolga, a 75. percben megint Radó lövésénél kellett nagyot vetődnie. A találkozó hajrájához közeledve azonban már a portás is tehetetlen volt, a 83. minutumban Faggyas labdavesztése után Radóhoz került a labda, akinek jobb oldalról középre gurított labdáját 14 méterről Gyurján lőtte védhetetlenül a jobb felsőbe 2-0, mellyel el is dőlt a három pont sorsa. A Lombard Pápa hét meccse nyeretlen az NB I-ben, ami ennél is aggasztóbb, hogy közel 600 perce nem tudta bevenni az ellenfél hálóját. A bakonyaljaiak legközelebb a Ligakupában október 7-én kedden 16 órától a Siófokot látják vendégül, majd a bajnokságban október 18-án szombaton 14 órai kezdéssel a Diósgyőr érkezik a Perutz Stadionba.

Haladás – Lombard Pápa 2-0 (1-0) Gsz.: Rocchi, Gyurján

Artner Tamás: Gratulálok a fiúknak a győzelemhez és köszönöm a szurkolóknak a buzdítást. Az egyik szurkolói csoport hét közben kijött az egyik edzésre erőt adni, a másik csoport most segített nekünk. Jól kezdtük a meccset, már az első harminc percben eldönthettük volna a találkozót, de sajnos kapkodtunk. Hiányzik a rutin még a középpálya közepéről. A második játékrészt is jól kezdtük, ha Szűcs Lajos nem véd ilyen jól, akkor sokkal hamarabb lezárhattuk volna az összecsapást. Radó Andrissal gyorsabb lett a csapat, ami nagyon fontos, mert lassú játékkal már nem lehet a mai labdarúgásban eredményt elérni. Támadóbbá tette a játékunkat, óriásit lendített a játékunkon. Gratulálok neki, hogy így tért vissza két hónap után. (nb1.hu)

Kovács László: Mindig nehéz megszólalni a vereség után… Felülmúlt minket ma a Haladás, kreatívabb volt és talán magát a sikert is jobban akarta. Megfejtendő feladat, hogy miként tudnunk majd kijönni ebből a gödörből. Az biztos, hogy jóval nagyobb akarásra lesz szükség a jövőben. Pár labdarúgót meg fogok dicsérni, míg pár játékost le fogok szidni a hétfői edzésen. Az az igazság, hogy kellenek még játékosok a csapatba, olyanok, akik tudnak futballozni. (nb1.hu)

Haladás: Rózsa - Schimmer, Fehér, Devecseri, Katona - Jagodics M., Iszlai, Gaál (’60 Gyurján), Nagy O. (’70 Szakály) - Rocchi, Radó (’87 Németh)

Lombard Pápa: Szűcs - Csizmadia, Jagodics B., Bogunovics, Frizoni – Coroian (’46 Zulevs), Tóth G., Nagy T. (’74 Faggyas), Sluka - Kenesei, Popin (’61 Waltner)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!