20 éve szolgál Tapolcafőn Apostol Pál


2014-10-05 18:12:38  | cikk: Babos Petra  | 


20 éve szolgál Tapolcafőn Apostol Pál főképe
1994. október első vasárnapján tartotta első istentiszteletét a tapolcafői református templomban Apostol Pál. A lelkipásztor a Kiskunságban született. Lelkészi pályáját egy ifjúsági tábornak köszönheti, amikor harmadikos gimnazista volt. Az elhívás című táborban Jeremiás próféta könyvét olvasták, s ekkor érezte úgy, hogy Isten szolgálatába kell állnia.
Először muzsikus szeretett volna lenni, majd orgonista. Érettségi vizsgáját Kalocsán tette le, majd Budapestre került a teológiára. Utána segédlelkész lett Gödöllőn, Fóton, Kiskunhalason, Szekszárdon és Faddon. Volt hat évig börtönmissziós szolgálata, majd Pápa-Tapolcafőre került, ahol máig is nagy szeretetben szolgálja a híveket.

Apostol Pál két meghatározó szakaszról számolt be életében. Az egyik a börtönmisszió, ahol a poklok mély bugyraiban lehetett hirdetni Isten szent igéjét. A lelkipásztor ezt egy csodálatos szolgálatnak értékelte, de idegileg és fizikailag nem volt könnyű a feladat. Ekkor az Isten megszólította: „Ez a kapu bezárult”, s eljött Tapolcafőre.
A másik kihívás számára az volt, amikor Tapolcafőn kellett beilleszkednie, s számos feladat várt rá, mint például a templomfelújítás.
- Hatalmas és emlékezetes feladat volt a húsz év során, amikor az 1776-ban épült templom fala 1999 karácsonyán úgymond szétnyílt. Karácsony első napjának délutánján jöttem be a templomba, s akkor kezdett potyogni a vakolat, recsegett-ropogott az épület. Nagyon megrázó élmény volt. Sokan a segítségemre voltak, olyanok is, akik nem a gyülekezethez tartoztak. Mindenki úgy gondolta, hogy ezt a templomot nem szabad hagyni összedőlni. Rengeteg mecénásra bukkantam, gyakorlatilag minden ember segíteni akart - mesélte.

A lelkipásztor nagyon jól érzi magát a közösségben.
- A közösségem olyan, mint egy nagy család. Mindenben támogatnak engem. Ha valamit szervezek, sosem vagyok egyedül, mellettem állnak, támogatnak. Együtt teszünk mindent. Köszönetet mondok ezért mindenkinek, hálás vagyok mindenért - tette hozzá.

Nagy Lajos, a református egyház gondnoka, az ünnep kapcsán elmondta, amióta itt szolgál Apostol Pál, a tapolcafői egyház megújult. Sok rendezvényt, hangversenyt és kiállítást szerveznek a templom falai között, híres fellépőkkel. A 20 év során megújult a templom és a presbitériummal együtt a parókia is.
Apostol Pál végtelenül kedves, melegszívű és segítőkész lelkipásztor, a gyülekezetért sokat tesz, bármikor számíthatnak rá a hívek, idősek és fiatalok egyaránt. Ezen jeles évforduló alkalmából a ma délelőtti istentiszteleten köszöntötték a hívek a lelkipásztort, aki meghatottan fejezte ki háláját szeretetükért.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!