Felszentelték a Jézus Szíve mellékoltárt


2014-10-05 16:54:08  | cikk: Babos Petra  | 


Felszentelték a Jézus Szíve mellékoltárt főképe
Mint arról már a nyár folyamán hírt adtunk, a Szent Anna templom Jézus Szíve mellékoltárának felújítási munkálatai tavasszal kezdődtek. A restaurálási munkálatok befejeződtek, a mellékoltárt a ma délelőtti szentmise keretein belül szentelte fel Salgó Ferenc kanonok-plébános.
- A Jézus Szíve tisztelet, Jézus kereszten átszúrt szíve a megváltó szeretet szimbóluma. Jézust ünnepeljük, de úgy, ahogy szívének szeretetét kifejezte. A szív nem pusztán jelképe Jézus szeretetének, hanem valóságos emberségének kifejezése, melyet áldozatul adott értünk - tudtuk meg a kanonok-plébánostól.
A mellékoltár már közel száz éve készült, így ráfért a megújulás. A másfél millió forintos munkát a hívek adományaiból, több mint száz család felajánlásából, illetve Csekőné Ruff Ilona támogatásából finanszírozták. A restaurátor örömmel vette a felkérést, mivel a mellékoltárt még édesapja készítette. A restaurátori munkában Végh Józsefné és Végh József segítettek a hölgynek.
A kanonok-plébános elmondta, a húsvét előtti nagyhétre elkészült a szent sírban lévő Krisztus-szobor felújítása, a Jézus Szíve szobor pedig a templom búcsújára, vagyis július 27-re került vissza eredeti helyére. A restaurátori munkában elvégezték az újraaranyozást, minden elemet újra is festettek, valamint ki kellett cserélni a villamos vezetékeket is. A szépen megújult oltárt már friss virágok is díszítik.
A templomban minden évben más és más felújítási munkálatokat tűznek ki célul. Salgó Ferenc érdeklődésünkre elárulta, jövőre a déli mellékhajóban álló Lourdes-i Szűz Mária oltár szobrát szeretnék rendbe hozni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!