Rangadó vár a Lombard Pápára


2014-10-04 14:44:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Rangadó vár a Lombard Pápára főképe
Az OTP Bank Liga 10. fordulójának záró találkozóján október 5-én 18:30 perces kezdéssel a Lombard Pápa Szombathelyen, a Rohonci úton lép pályára. A párosítás Bíró Péter tulajdonos személye miatt minden évben kiemelt figyelmet kap, nincs ez másképp idén sem, azonban a korábbi évektől eltérően most talán még ennél is fontosabb, hogy a két, hetek óta jó formáját kereső csapat közül melyik kezdheti meg a felzárkózást a középmezőnyhöz. Egyik alakulat sincs túlzottan jó formában: bár a mieink múlt héten pontot szereztek az Újpest ellen, az azt megelőző három összecsapáson kikaptak, legutóbb a harmadik fordulóban a Kecskemét ellen ünnepelhettek győzelmet. Artner Tamás kerete is jelentősen átalakult a nyáron, céljuk kimondva is a bennmaradás. A Haladás hét meccse nyeretlen az élvonalban, míg a vendégek az elmúlt hat találkozójukon maradtak siker nélkül úgy, hogy legutóbbi öt mérkőzésükön gólt sem lőttek. A Haladás együttese a mieinkhez hasonlóan nyáron nagy játékosmozgáson ment keresztül, meghatározó labdarúgók távoztak Szombathelyről, a pápaiakhoz hasonlóan egyelőre keresik régi formájukat, jelenleg hét meccse nyeretlenek, az utolsó előtti helyen szerénykednek a tabellán. A vendéglátóknál Halmosi Péter és Kamil Kopúnek eltiltás miatt biztosan kihagyja a rangadót, a Lombardnál kérdéses Sluka és Zulevs játéka. Csilus Tamás a hivatalos honlapnak úgy fogalmazott, vasárnap nem a pillanatnyi forma számít majd, hanem a koncentráció.
- Erős, hajtós, minden labdaért megküzdős mérkőzésre számítok a Haladás ellen, szerintem a pillanatnyi forma nem igazán számít majd Szombathelyen, egy ilyen presztízstalálkozón mindig az dönt, ki mennyire koncentrál és akarja a győzelmet. Bízom a Lombardban, és egy számunkra kedvező eredmény elérésében - fogalmazott a fiatal középpályás.
Artner Tamás, a Nyugat.hu kérdésére elmondta, sokat fejlődött a Hali az elmúlt időszakban, ám a Pápa ellen nem lesz elég a küzdelem, futballozni is kell.
- Azért dolgozunk hétről-hétre, hogy sikerüljön lezárni az elmúlt időszak nyeretlen sorozatát. Sokat lépett előre a csapat a mögöttünk hagyott hetekben. Mentalitásban sokat fejlődtünk, taktikailag és fegyelemben is látható a pozitív változás. A Fradi ellen bravúrpontot szereztünk, de a Pápa ellen kevés lesz csúszni-mászni, vasárnap futballoznunk is kell a győzelemért. Nehézséget okozott a hiányzók pótlása az elmúlt időszakban: a védekezést javarészt meg tudtuk oldani, de Halmosi Péter kiesése tavaly is sok gondot okozott, és Radó András helyettesét sem találtuk meg a támadósorban. Kopúnek esetében sem könnyű a pótlás – a helyükre bekerülő fiataloknak adott a lehetőség a bizonyításra.

Várható kezdőcsapatok:
Haladás: Rózsa – Schimmer, Fehér Z., Devecseri, Katona M. – Jagodics M., Iszlai – Németh M., Nagy O., Gaál B. – Rocchi

Lombard Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Jagodics B., Bogunovics, Csizmadia – Faggyas, Frizoni, Coroian, Csilus T. – Kenesei, Popin

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!