Magyar Kisállatfajták Napja


2014-10-04 14:08:00  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magyar Kisállatfajták Napja főképe
Első alkalommal adott otthont a Városi Sportcsarnok a Magyar Kisállatfajták Napjának, mely a V-85 Pápa Galamb-, Baromfi-, és Kisállattenyésztő Egyesület szervezésében Pápa Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg. A kétnapos rendezvény célja a magyar kisállattenyésztés népszerűsítése, emellett fontos feladata, hogy a baromfi-, galamb- és nyúlfajták szakmai körökön kívüliek számára is széles körben megismerhető legyen. Az eseményen - mely egyben Magyar Baromfi Fajtaklub találkozó, Sirályka Fajtaklub és V85 Pápa fiatalgalamb bemutató is egyben - elsőként dr. Áldozó Tamás üdvözölte a megjelenteket, megköszönte a szervezők lelkes, fáradhatatlan munkáját, mind a kiállítóknak, mind a szakmai napon résztvevőknek pedig sok sikert és eredményes munkát kívánt. Szintén elfogadta a szervezők meghívását Uhrner Antal, a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének elnöke is, aki miután megköszönte a pápai egyesület meghívását örömét fejezte ki, hogy több tenyésztői közösséget is meginvitáltak erre a két napra, hozzátette, a Sportcsarnok tökéletesen alkalmas, hogy ilyen, és ehhez hasonló rendezvényeknek helyet adjon. Pintér József Zsolt, a V-85 Pápa Galamb-, Baromfi-, és Kisállattenyésztő Egyesület elnöke úgy fogalmazott, egy éve született meg az ötlet, hogy a város 800 éves jubileumi évében egyesületük egy nagyobb megmérettetésre is vállalkozzon.
- A kezdeti elhatározást tettek követték, előbb egyesületünket érte a megtiszteltetés, hogy a baromfi fajtakluboktalálkozóját és a baromfi bírálók továbbképzését megszervezheti, majd ezt megkoronázva az V. Magyar Kisállatfajták Napjának rendezési jogát is elnyertük. Nagy feladat megszervezni egy ilyen rendezvényt, és ez nem sikerülhetett volna segítség nélkül, lelkes csapatunk nevében köszönöm mindenkinek, aki munkájával segítette a hétvége létrejöttét. Az itt bemutatott állatok az odaadás és a szeretet, valamint az elhivatott munka példáját szemléltetik, mely származásunkból adódik és magyarságunkkal összefügg – fogalmazott az elnök.
A kétnapos rendezvényen megközelítőleg 80 kiállító, 288 magyar kisállatfajtáját, 100 sirályka-, 80 pápai galamb-, és 24 fajta baromfiját lehet megtekinteni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!