Egyelőre mérsékelt a hangerő


2010-02-27 15:31:36  | cikk:  | 


Holnapután kezdődik március, beköszönt – legalábbis a naptár szerint – a tavasz. A mögöttünk hagyott hetek legfontosabb eseményei tagadhatatlanul az április 11-re kiírt országgyűlési választások felvezetését jelentik: a Pápai Polgári Kör vendégeként Kövér László, a Jobbik rendezvényén pedig Vona Gábor beszélt a választások tétjéről.
Február 8. és 12. között minden választó megkapta ajánlási szelvényét, a pártok pedig menten hozzáfogtak azok összegyűjtéséhez. Előbb a Jobbik adott le – Orbán Imre elnök tájékoztatója szerint – 1080 darabot a választási irodán (sőt amint elmondták, azóta újabb 2500 darabot sikerült összegyűjteniük), majd a szocialisták következtek a szükséges mennyiséggel. Ők sajtótájékoztatójukon szintén azt állították, hogy elsőként adták le a kívánt darabszámot, ám ezt a kijelentést a minden adatot akkurátusan rögzítő valasztas.hu honlapon elérhető információk cáfolják. A Fidesz eltérő stratégiát választott, s nem a szelvények mielőbbi leadására összpontosít, hanem a gyűjtést arra használja fel, hogy minden választóhoz eljuttassa a párt üzenetét. Az MDF (és egyben az SZDSZ) jelöltje, Kuti Csaba pénteki pápai sajtótájékoztatóján a szelvénygyűjtés során tapasztaltakat úgy foglalta össze, hogy félnek az emberek. Ez talán azt érzékelteti, hogy a gyűjtés nem halad a kívánt ütemben; sokakat az sem lepne meg, ha a 750 darab összegyűjtését az MDF és az LMP pápai jelöltjei csak igen nehezen, vagy egyáltalán sehogy sem tudnák teljesíteni. Más jelölt sem égen, sem földön nem látszik, így az is megeshet, hogy április 11-én három jelölt neve fog a szavazólapon szerepelni.
A kis pártok – szerte az országban - a Fideszt okolják sikertelenségükért, holott nehéz azt elhinni, hogy az általuk várt ajánlószelvények a Fidesz által összegyűjteni szándékozott 2 millió, és nem a választóknál maradt 6 millió között keresendők.
Egyéb csatornákon azonban egyelőre szelíden csordogál a választási kampány. A Jobbik és a Fidesz jelöltje fórumokon találkozik a kistelepülések választóival; megjelentek a plakátok, hol megállító táblákon, hol hirdető felületeken (utóbbiakat aztán minden héten lelkesen felülragasztják a különböző diszkók hirdetéseivel). A közéleti hangoskodás egyelőre elmaradt, bár Erőss Bulcsú azon állítását, hogy a város vezetése nem tette lehetővé a jobbikos gyűlés méltó helyen való megtartását, Áldozó Tamás alpolgármester határozottan visszautasította. Erőss Bulcsú azt is felrótta a város vezetésének, hogy az Arany Griff tükörterme előtti térért is bérleti díjat kellett fizetniük; ez utóbbi állítás viszont elég zavarosnak tűnik, tekintettel arra, hogy az Arany Griff magántulajdon, s bérleti árairól, szobáinak kiadásáról nem a Városházán döntenek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!