Kiállításnyitóval kezdődött a Német Nemzetiségi Nap


2014-10-03 23:37:20  | cikk: HuHa  | 


Kiállításnyitóval kezdődött a Német Nemzetiségi Nap főképe
Heitler László, a Magyarországi Német Művészek és Szerzők Szövetségének elismert tagja kiállításának megnyitásával kezdődött ma kora este a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat Német Nemzetiségi Napjának programja. A Pedagógus Művelődési Házban berendezett, Az én Bakonyom című tárlat a festőművész tájképeiből, jellegzetes épületeket, bakonyi motívumokat, hangulatokat, érzéseket megjelenítő alkotásaiból állt össze.
A kiállítás megnyitóján részt vett a leinefeldei delegáció is, mely a nemzetiségi napra érkezett városunkba. A megjelenteket Pillerné Fódi Ilona elnök köszöntötte, majd a Bakonyjákói Ifjúsági Tánccsoport adott rövid táncműsort. A festőművésszel Drabant András művésztanár beszélgetett életútjáról, alkotói tevékenységéről és a képekben megjelenített érzésekről, gondolatokról.
A nemzetiségi nap holnap délután kulturális találkozóval folytatódik a Munkácsy Mihály Általános Iskolában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!