Idősek köszöntése a Honvéd Bajtársi Klubban


2014-10-03 23:04:49  | cikk: HuHa  | 


Idősek köszöntése a Honvéd Bajtársi Klubban főképe
Ünnepséget szervezett az idősek világnapja alkalmából a Honvéd Bajtársi Klub ma délután. A közösség hagyományos rendezvényének ezúttal is a HEMO adott otthont, itt gyűltek össze a klub idősebb és fiatalabb tagjai, hogy egy kellemes délutánt töltsenek együtt, köszöntve szépkorú tagjaikat. A programon részt vett Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője, a város nevében pedig dr. Áldozó Tamás köszöntötte az ünnepelteket.
A rendezvény az elhunyt bajtársak emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött, majd Major Anna elnök üdvözölte a megjelenteket, a klub nevében pedig Farkasdi Lajos alelnök mondott köszöntőt. Kiemelte, ezen a napon hálájukat, tiszteletüket, megbecsülésüket és szeretetüket kívánják kifejezni azok iránt, akik hosszú, munkában eltöltött évek után köztük töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.
-Kívánom, hogy valamennyien járuljunk hozzá a nemzedékek közti, illetve a családon belüli harmónia, odafigyelés, közösségi gondolkodás és összetartozás megteremtéséhez, mely idős embertársaink szívét melegséggel, békességgel tölti meg – fogalmazott. A szépkorúakat a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Érdekképviseleti Egyesülete nevében P. Tófeji Valéria verssel köszöntötte, majd dr. Áldozó Tamás polgármester mondott köszöntőt. A városvezető gondolatai szintén a tiszteletről és megbecsülésről szóltak.
-A tisztelet mindenféle jövőbeli elvárás nélkül kijár a fiataloktól az idősek számára. Nem azért kell tisztelni az időseket, nem azért kell dolgozni, hogy az idősek hétköznapjai könnyebben teljenek, nem azért kell őket támogatnunk, mert ezt szeretnénk később mi is megkapni a fiatalabbaktól. A tisztelet, a megbecsülés, a támogatás önmagából következően, a megélt évekből következően jár a szépkorúaknak. S amikor tiszteletünket, megbecsülésünket kifejezzük, elismerjük a végigdolgozott évtizedeket, elismerjük, hogy ennek a közösségnek, a városnak az építésében részt vettek, hogy akár egy ilyen közösségnek tagjai voltak – fogalmazott.
A polgármester szólt arról is, az idősek világnapi rendezvény az első olyan találkozása a Honvéd Bajtársi Klubnak, melyet úgy tartanak a HEMO-ban, hogy az nemcsak önkormányzati tulajdonban, hanem önkormányzati fenntartásban is van. Korábbi szavait megerősítetve úgy fogalmazott, a Honvéd Bajtársi Klubnak továbbra is természetes otthona kell, hogy legyen a Helyőrségi Művelődési Otthon.
A köszöntők után Soós Gyula őrnagy, a 3. számú Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka Tatos Lajosnak, Hornyák Jánosnak és Szilva Lászlónak adott át elismerést, majd a klub vezetője is jutalmakat adott át. Az ünnepség folytatásában kedves műsorral köszöntötték a megjelenteket, melyben Gosztola István, a klub Vidám Nagyik csoportja és a Bakonyszücsi Hölgyek Klubja közreműködött.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!