Ausztriában rejtőzött


2014-10-03 21:01:15  | cikk:  | 


usztriában fogta el a helyi rendőrség azt a pápai férfit, aki ellen a Pápai Rendőrkapitányság még 2014 júniusában bocsátott ki nemzetközi elfogatóparancsot.
A 31 éves H. Béla ellen a Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat büntetőeljárást rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi – a 20 éves O. Dávid vaszari lakos társaságában – 2014. május 25-én délután Pápán, a Várkertben bántalmazott egy idős gyalogost, majd  letépte a nyakában lévő értékes aranyláncot és elmenekült. A sértett az esés következtében válltörést szenvedett. H. Béla a büntetőeljárás ideje alatt külföldre távozott, ezért az eljáró hatóság 2014. június 25-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.
A gyanúsítottat a közelmúltban osztrák rendőrök vonták intézkedés alá Ausztriában, majd 2014. október 2-án délelőtt a Hegyeshalom-Nickelsdorf határátkelőnél átadták két pápai körzeti megbízottnak. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított férfit a Bűnügyi Osztály őrizetbe vette, majd indítványozta előzetes letartóztatását.

Képek:

nincsenek képek