Bohócdoktorok jártak a Vajda Márta-iskolában


2014-10-03 15:25:59  | cikk: Babos Petra  | 


Bohócdoktorok jártak a Vajda Márta-iskolában főképe
Három bohócdoktor látogatott el ma délelőtt a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény három csoportjához, hogy ZeneKaraván című zenés, énekes programjukkal vidámságot csaljanak a gyerekek arcára.
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 18 éve működik Magyarországon közhasznú szervezetként. Az alapítvány küldetése, hogy a humor és a jókedv, mint gyógyító eszköz felhasználásával segítsék elő a kórházban fekvő beteg gyermekek gyógyulását. Jelenleg az ország 12 gyermek-gyógyintézményébe, valamint 2 idősotthonba 27 speciálisan képzett bohócdoktoruk jár heti rendszerességgel.
2014-ben a magyarországi szervezet új programot indított ZeneKaraván címmel. A projekt egy speciálisan értelmi- és mozgásszervi fogyatékkal élő gyermekek részére kifejlesztett program. A körülbelül 30 perces műsor három nagyon kedves és vidám bohócdoktor részvételével zajlik, akik a játékba bevonják a gyermekeket is. A foglalkozások kiscsoportosak, hogy mindenkire elég figyelem jusson, ezért egy teremben körülbelül 9-10 fő tartózkodik egyszerre. A műsorban a bohócdoktorok zenélnek, énekelnek, és a gyermekeket, mint zenészeket vonják be.
Reitter Zsolt, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány tagja, a ZeneKaraván projekt felelőse elmondta, a történet, vagyis a játék egy régi bőröndből indul, melyben kulcsok vannak, s amelyek a hangszereik lesznek a gyerekeknek.
- Először a gyerekek neveit énekeljük el, majd együtt zenélünk. A zene nagyon jó hatással van a kicsikre, főleg a sérültekre. Ezzel zenés módon feloldjuk őket, jobban mernek közeledni. Személyesen szólítjuk meg őket, van olyan kisgyermek is, aki a végére feláll és akár táncol is. A dalok szövegei rendkívül egyszerűek, könnyen megtanulják és velünk éneklik. A játék lehetőséget ad az improvizációra is, így megfelel egy ilyen speciális közönség elvárásainak - mondta a bohócdoktor.
Csutiné Papp Orsolya igazgató megköszönte a színvonalas műsort, melyet három csoportban is bemutattak, s mely minden gyermek tetszését elnyerte.
A bohócdoktorok az Őszi Dionüszia programsorozat keretein belül látogattak el városunkba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!