Rendhagyó egészségnap a Weöresben


2014-10-03 15:11:34  | cikk: Babos Petra  | 


Rendhagyó egészségnap a Weöresben főképe
A Weöres Sándor Általános Iskola öko-iskola lévén nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra vonatkozó szemlélet kialakítására, ezért minden évben két alkalommal - tavasszal és ősszel - egészségnapot szerveznek a népes diákseregnek. Az idei esztendőben azonban rendhagyó programmal várták a tanulókat, minden osztály saját maga állította össze az egészségnapját.

- Hosszú évek óta hagyomány már nálunk az egészségnap. Eddig úgy gondoltuk, előadókat hívunk, akik érdekes és figyelemfelkeltő témákon keresztül beszélnek a gyerekeknek az egészséges életmódról, a mozgás fontosságáról. A program célja az egészséges életmódra nevelés és a közösségformálás. Idén másképpen terveztük. Most minden osztály maga szervezi meg az egészségnapot. Néhány osztály kirándulni ment gyalog vagy biciklivel Tapolcafőre a tanösvényre, Kupra, Nagyalásonyba és a Malom-tóra. Azok az osztályok, akik itt maradtak, olyan játékokon és foglalkozásokon vettek részt, amelyek az egészséges életmódot propagálják. Az egyik osztály például kirakózott, memória játékkal töltötte az időt, gyümölcssablonokat rajzolt és színezett, illetve sétált a jó levegőn - tájékoztatta hírportálunkat Pulay Róbertné igazgatóhelyettes.

Tax Katalin 2. osztályos kislány elmondta, nagyon hasznos volt a mai nap, sokat tudott meg az egészséges ételekről. Kata tudja azt is, hogy a sport fontos szerepet játszik abban, hogy fittek legyünk, ezért ő uszodába is jár.
A 2014. évi őszi egészségnap egy közös reggeli tornával kezdődött az iskolaudvaron, melyet Süle Krisztina, az iskola egykori diákja tartott.
Az egész napos rendezvény keretein belül minden diák egészség-csomagot is kapott, melyben friss gyümölcsök, joghurt, Túró Rudi és müzliszelet lapult a gyerekek legnagyobb örömére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!