A Lombard Pápa is csatlakozik a mellrák elleni kampányhoz


2014-10-03 12:15:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Lombard Pápa is csatlakozik a mellrák elleni kampányhoz főképe
Október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja, október pedig a nemzetközi és az országos kampány hónapja. Ebben az évben a Lombard Pápa labdarúgócsapata is csatlakozik a széleskörű társadalmi összefogáshoz, így az együttes október hónapban minden bajnoki és Ligakupa mérkőzésén rózsaszín sportszárban lép majd pályára – olvasható a hivatalos honlapon. A Lombard vezetőségének részéről hosszas szervezőmunka előzte meg a tervek gyakorlati megvalósítását, amelyről a velük mérkőzést játszó, érintett labdarúgóklubokkal is egyeztettek. A Lombard Pápa együttese tehát először a hétvégi, vasárnap megrendezésre kerülő Haladás elleni NB I-es mérkőzésen lép pályára „új” szerelésében, ahol a hagyományos mezük mellett rózsaszín sportszárban játszanak majd a labdarúgók.
1985-ben az Egyesült Államokban az American Cancer Society valamint egy neves gyógyszercég közösen kezdeményezte, hogy októbert nyilvánítsák a mellrák elleni küzdelem nemzetközi hónapjává, a mellrák elleni harc jelképe 1993-tól pedig a rózsaszín szalag és szín lett. A kontinenseket és országokat átívelő kampány célja, hogy tájékoztassa a hölgyeket a betegségről, felhívja a figyelmet a megelőzésre és az évenkénti szűrővizsgálat fontosságára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!