Fülledt erotika a kávéházban


2014-10-03 08:28:26  | cikk: mo  | 


Fülledt erotika a kávéházban főképe
Ha kocsmaszínházról beszélünk, rögtön egy füstös, fülledt hangulatú, zsúfolt kiskocsma dereng a szemünk előtt, amelynek miliője számos színházi műfajnak teret enged, még a korhatáros produkcióknak is. Nos, a „füstös” jelző már nem jellemző kocsmáinkra, de hogy a Teleszterion Színházi Műhely tegnap esti előadása „fülledt” volt, az egészen biztos. Méghozzá fülledt erotikától áthatott produkció volt ez, amelyre méltán került ki a 16-os karika. Szókimondó és trágár, érzéki és erotikus – e jelzőkkel lehetne illetni a diákszínjátszók tegnap este, az Őszi Dionüszia keretében bemutatott Női sorsok című darabját, melyet az Esti Kornél Kávéházban láthatott a közönség.

A Teleszterion Színházi Műhely fiatal hölgytagjai állították össze a pajzán irodalmi estet, melynek gerincét az orosz írók, költők erotikus töltetű, már-már profán alkotásai adják. A lányok az Orosz Erato című kötetet hívták segítségül, melyben többek között Puskin, Lermontov, Gorkij, Brjuszov, Babel, Platonov, Nabokov, Jerofejev műveit találjuk, az orosz erotikus irodalom olyan gyöngyszemeit, amelyek önmagukban leszámolnak azzal a megrögzött sztereotípiával, hogy "Szonjának nincsen teste", azaz hogy az orosz írók tartózkodtak volna a testi szerelem ábrázolásától. Erre tesznek kísérletet a teleszterionos lányok is, átitatva humorral, egy kevés improvizációval és természetesen a színház eszközeinek felhasználásával.

Ugyancsak a tegnapi est programját képezte a Filmes kvíz című előadás bemutatása, amely nevéből adódóan is egy kicsit előadás, egy kicsit vetélkedő. A produkció ugyanis bevonja a közönséget a játékba, hiszen a feladat nem más, mint a diákszínjátszók által összefűzött jelenetsorokból minél több filmművészeti alkotást felismerni. Komáromi Sándor, a Teleszterion Színházi Műhely művészeti vezetője elmondta, az elmúlt 30 esztendő siker- és kultuszfilmjeiből válogatták össze a jeleneteket, melyeket több helyütt improvizációval fűztek össze. A cél, hogy minél több filmcímet papírra vessen a néző, és aki a legtöbbet felismerte, apró ajándékban részesült.

Az Őszi Dionüszia Fesztivál folytatódik, a következő napokban kiállítások, improvizációs vetélkedő, gyermekprogramok és tűzszínház várja az érdeklődőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!