Esküt tettek a szavazatszámláló bizottságok delegált tagjai


2014-10-02 17:30:09  | cikk: mo  | 


Esküt tettek a szavazatszámláló bizottságok delegált tagjai főképe
Lezajlott a szavazatszámláló bizottságok választott tagjainak és a jelölőszervezetek által delegált bizottsági tagok oktatása és a delegált tagok eskütétele. A továbbképzésre azért volt szükség, hogy a résztvevők az október 12-én esedékes önkormányzati választásokon az aktuális információkkal rendelkezzenek. Kanozsainé dr. Pék Mária elmondta, fontos, hogy a bizottságok tagjai a jogszabályban foglalt jogaikkal, kötelezettségeikkel tisztában legyenek, tudják azt, hogy milyen jogszabályi környezetben kell a választásokat lebonyolítani és ismerjék feladataikat, jogosultságaikat.

A címzetes főjegyző közölte azt is, szeptember 26-án 16 óráig élhettek a jelölőszervezetek a delegálás jogával. A jelölőszervezetek közül a Fidesz valamennyi, az MSZP-Együtt-PM és a Jobbik nem minden szavazatszámláló bizottságba küldött tagot a választásokra. A független jelöltek nem éltek a szavazatszámláló bizottságokba a delegálás jogával – tájékoztatott Pápa város jegyzője.
Kanozsainé dr. Pék Mária elmondta, a pártok által delegált tagok ugyanolyan jogokkal és kötelezettségekkel rendelkeznek, mint szavazatszámláló bizottság választott tagjai.
A delegáltak és a választott szavazatszámláló bizottsági tagok oktatása tegnap és ma zajlott a Pápai Járási Hivatal nagytermében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!