"Az idős embereket tisztelni kell!" - Idősek világnapi ünnepség a Vörösmarty úti otthonházban


2014-10-01 18:33:42  | cikk: Babos Petra  | 


"Az idős embereket tisztelni kell!" - Idősek világnapi ünnepség a Vörösmarty úti otthonházban főképe
Az idősek világnapja alkalmából szervezett központi ünnepséget Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye ma délelőtt. Az idei rendezvényen versekkel és énekkel köszöntötték a város idős otthonainak lakóit.
Elsőként Bálint Henrietta részlegvezető szólt a szép számban megjelentekhez, majd az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 4. z osztályosainak színvonalas műsora szórakoztatta a lakókat.
Szalainé Tihanyi Andrea köszöntőjében azt hangsúlyozta, az idős embereket tisztelni kell.
- 1991 óta ezen a napon, október elsején ünnepeljük az idősek világnapját. Ez az ünnep az idősekért van, róluk szól. 70-80-90 évet megélni, átélni nem kis dolog. A legkülönfélébb életutakon jutottak el idáig: szép és keserű tapasztalatok, örömök és csalódások nyomán az élet igazságát biztosan többféleképpen fogalmazták meg. Az idősek világnapja jelzi, hogy belátjuk és vállaljuk: az öregedés, az öregkor beláthatatlanul sokféle, amely előnyt, ugyanakkor sokféle feladatot, kihívást, felelősséget jelent a fiatalok számára is. Az idős embereket tisztelni kell. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak érzését, hogy értékeljük őket. Igyekszünk odafigyelni idős társainkra, törekszünk egymás mélyebb megértésre, jobb megismerésére, hogy lássuk meg és keressük egymásban az értékeset, az elsajátításra, a követésre méltót. Minden életkornak megvan a maga szépsége, megvannak a sajátos feladatai. Valamennyi életszakaszban megtesszük, amit vár tőlünk környezetünk, családunk, munkahelyünk. Így tették ezt szüleink, nagyszüleink, idős barátaink és ismerőseink is. Kívánok az intézmény minden dolgozója nevében egészséget, megbecsülést és további tartalmas derűs, boldog életet - mondta az intézményvezető.

Áldozó Tamás polgármester a város nevében köszöntötte az időseket.
- Örülök, hogy jól érzik magukat ebben az otthonházban, ebben a közösségben, azért is, mert ez azt jelenti, hogy akik Önökért dolgoznak, jól végzik munkájukat. Nekik az a dolguk, hogy megbecsüljék és tiszteljék Önöket. Feltétel nélkül, és ne azért, mert ők is hasonló gondoskodást várnak majd el, ha idősek lesznek. Tiszteljék és becsüljék Önöket, mert ezt érdemlik mindannyian. Önök családot alapítottak, gyerekeket neveltek, dolgoztak, gondoskodtak rólunk, s ezzel építették a várost. Nekünk most ezt kell folytatni.

A városvezető végül sok örömet és boldogságot kívánt minden lakónak. Áldozó Tamás és Szalainé Tihanyi Andrea felköszöntötték az intézmény két legidősebb lakóját, Kovács Ferencné Margit nénit, Süle István Pista bácsit és a 15 éve beköltözött lakókat, Meidl Dezsőnét, Kádi Gizellát, Kisgyörgy Jánosnét, Sütő Józsefnét, valamint a Borbás-házaspárt, akik 13 éve lakói az otthonháznak.
Az alkalmon Borbás István felolvasta a Legnagyobb művészet című verset.
Az ünnepség után a polgármester és az intézményvezető közösen kereste fel a Teveli Úti Otthonházban a 95 éves dr. Tóth Károlyné Sárika nénit, akit szintén jókívánságokkal köszöntöttek ma délelőtt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!