A város fejlesztési stratégiái már nyomtatott formában is elérhetők


2014-10-01 15:39:54  | cikk: mo  | 


A város fejlesztési stratégiái már nyomtatott formában is elérhetők főképe
Nyomtatott formában is olvasható Pápa város két fontos dokumentuma, a gazdaságfejlesztési és a városfejlesztési stratégia – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Áldozó Tamás polgármester. A több hónapos előkészítő munkával összeállított dokumentumokat Pápa Város Képviselő-testülete szeptember 18-i ülésén tárgyalta, és ellenszavazat nélkül elfogadta. A gazdaságfejlesztési stratégiát a lehető legtöbb fórumon közzétették, de mától nyomtatott kiadvány formájában is elérhető.

Áldozó Tamás a gazdaságfejlesztési stratégia kapcsán elmondta, idén februárban kérte fel Unger Tamás alpolgármestert egy ad-hoc bizottság létrehozására, mely testület tagjai – intézményvezetők, politikai pártok képviselői, gazdasági szereplők, szakértők – hosszú hónapok munkája során megalkották a stratégiát. A dokumentum a helyi gazdaság továbbfejlődését nehezítő problémákat azonosítja és a lehetséges megoldásokat veszi számba. A polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek a stratégia összeállításában.

A városfejlesztési stratégia a város fejlesztési igényeit fogalmazza meg a Területi Operatív Programhoz (TOP) benyújtott 40 lehetséges projektjavaslatban összefoglalva.
- Ezek a projektek különböző készültségi fokon állnak. Vannak olyan elemek, amelyek már benyújtott pályázatok, tehát akár építési engedéllyel is rendelkező tervdokumentáción alapulnak. Ilyen például a hantai malom felújítása vagy a zsinagóga rekonstrukciója. De vannak olyan projektelemek is, amelyek egyelőre csak ötletszinten fogalmazódtak meg. Ezek összessége nagyjából lefedi a városban felmerülő fejlesztési igényeket. Olyan fejlesztési projekteket, amelyek uniós közösségi forrásból finanszírozhatók – fogalmazott a városvezető.

Áldozó Tamás elmondta, a városfejlesztési stratégia a Megyei Területi Operatív Programhoz kapcsolódóan jött létre, melyről a megyei közgyűlés döntött. A projektjavaslatok összegyűjtésére, megtárgyalására több fórumon nyílt lehetőség, tartottak ilyen alkalmat ez év januárjában és júniusában is.

A polgármester emlékeztetett, korábban is adtak már ki hasonló kiadványokat, ilyen volt például a Pápai Esterházy Terv, amely a rövid- és a középtávú fejlesztési célokat foglalta össze, és a benne meghatározott időkeretben be is töltötte célját.
A Pápa Város Gazdaságfejlesztési Stratégiája című és a Városfejlesztési Stratégia 2014-2020 című kiadványok elérhetők a Városháza ügyfélszolgálatán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!