A közös munka ereje – Választási nagygyűlés Kövér Lászlóval


2014-09-30 22:48:59  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


A közös munka ereje – Választási nagygyűlés Kövér Lászlóval főképe
– Az elmúlt 24 év Pápán önmagáért beszél, az elmúlt négy esztendő ugyancsak. A fejlődés és a sikerek szemmel láthatóak – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke ma este a Fidesz pápai szervezetének programismertető választási nagygyűlésén.
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színháztermében lezajlott rendezvény előtti sajtótájékoztatón dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte: Kövér Lászlóval és Áldozó Tamás polgármesterrel, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjével hármasban csaknem negyed évszázada dolgoznak együtt sikeresen. Áldozó Tamás a gondolatmenethez csatlakozva hozzáfűzte, ebből a kiváló együttműködésből már nagyon sokat profitált Pápa városa, és reményeik szerint ez a továbbiakban sem lesz másképpen. Mint mondta, elkészült a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló város- és gazdaságfejlesztési stratégia, aminek alapvetően meg kell határoznia a következő esztendők munkáját.
– Nem látok a városban más koherens programot, más elképzelést, ami megnyugtató módon tervezné a város közeli jövőjét. Azt látom, hogy a másik oldalon zavarodottság van. 2002 óta egyetlen olyan érvényes megállapítást látok a városban, amelyhez kapcsolódóan a probléma-meghatározás értelmezhető volt, ez úgy szólt, hogy Pápán munkahelyeket kell teremteni. Ugyanakkor megoldási javaslatot soha nem kaptunk az elmúlt időszakban. 2014-re eljutottunk oda, hogy ma már nem Pápáról indulnak a buszok, hanem Pápára jönnek a buszok. Azaz a Pápán hiányzó munkaerőt Felvidéken toborzott munkavállalókkal kell pótolni. Ez az új helyzet azt jelenti politikai ellenfeleink számára, hogy elveszítették kedvenc érvrendszerüket. Ezek, az elmúlt 10-12 évben folyamatosan hajtogatott érvek nélkül légüres térbe kerültek. Nem is nagyon értjük, nem is nagyon látjuk, hogy mit szeretnének tenni, mik azok a felvetések, amik ellen, vagy amik mellett nekünk a jobbközép pozícióból érvelni lehetne. Éppen ezért arra tudom buzdítani a pápaiakat, támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit, támogassák azt a munkát, azt a programot, amit megismertek, megtapasztaltak az előző években is – fogalmazott Áldozó Tamás.

Kövér László megjegyezte, az önkormányzati választás mindig az országos politikáról is szól, ugyanis a leadott szavazatok nagyjából kirajzolják hazánk politikai erőviszonyait. – Az önkormányzati választás egy újabb megerősítése lehet a kormánynak, immáron harmadszor ebben az esztendőben. Az önkormányzatok komoly hátterét jelenthetik a kormány munkájának, partnerként kell tekintenünk egymásra. Tehát nem csak arról van szó, hogy az önkormányzatok igénylik a kormány segítségét, hanem ez visszafelé is működik. Úgy is fogalmazhatunk: minden egyes kormányzati döntésnek helyben, az egyes településeken van vége. Nagyban elősegíti a kitűzött céljaink teljesülését, hogy az önkormányzatok, a polgármesterek mit tesznek hozzá a kormány törekvéseinek a segítéséhez – hangsúlyozta Kövér László. Mint mondta: a kormány és a helyi önkormányzatok közötti együttműködés jelenti a siker egyik zálogát.
Az Országgyűlés elnöke rámutatott, az Orbán-kormány összesen több mint 1200 milliárd forint adósságtehertől szabadította meg az önkormányzatokat a közelmúltban, ami rendkívül fontos lépés volt a jövőt illetően. – Azok a pénzek, amik eddig a bankokba vándoroltak tőketörlesztés és kamatfizetés címén, azok most az önkormányzatok kasszájában maradnak, és például fejlesztési forrásokat képeznek – húzta alá a házelnök. – Kovács Zoltánnal és Áldozó Tamással 24-25 éve dolgozunk együtt Pápa város sikeréért, a Fidesz kezdeti évei óta számíthatunk egymás segítségére, és ez ezentúl is így lesz – fűzte hozzá Kövér László.

A választási nagygyűlésen dr. Kovács Zoltán Áldozó Tamást tapasztalt városvezetőnek nevezte, akinél jobban senki nem tudja irányítani Pápát. A jelenlegi polgármester elmondta, az elmúlt időszakban több problémával is meg kellett küzdenie a városnak, de közös erővel úrrá lettek a nehézségeken. Kövér László kiemelte, a Fidesz több tízezer tagját és aktivistáját közös értékrend köti össze, amit az együvé tartozás érzése hat át. Az Országgyűlés elnöke rámutatott, folytatni kell az olyan fontos programokat, mint például a devizahitelesek megsegítése és a rezsicsökkentés. A rendezvény végén bemutatták a közönségnek a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőjelöltjeit.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!