A Kívánságkosár című műsorban énekeltek az erkeles diákok


2014-09-30 18:12:13  | cikk: Babos Petra  | 


A Kívánságkosár című műsorban énekeltek az erkeles diákok főképe
Nem mindennapi élményben lehetett részük az erkeles diákoknak a közelmúltban, hiszen a Duna Televízió Kívánságkosár című műsorában énekelhettek a Kiss Kata Zenekarral közösen. Az Erkel-iskola tavaly vette fel a kapcsolatot a Kiss Kata Zenekarral, amikor is májusban az év végi koncertre meghívták a zenekart. Azóta volt még egy közös fellépésük, a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválon. A munkakapcsolat azóta átalakult barátsággá, a gyerekek nagyon szeretnek együtt énekelni a zenekarral.

A budapesti programról Kindertné Surányi Lívia, a diákok egyik kísérője számolt be hírportálunknak.
- Óriási volt az izgalom, mert ez igazán nagy lehetőség, és a szervezésre két napunk volt. Első és legnehezebb teendőnk a tíz legjobb hangú tanuló kiválasztása volt a 4. és 5. z osztályokból, hiszen az elmúlt tanévben ők alkották a Nótafa kórust. Azért vihettünk csak ennyi gyereket, mert a stúdió színpadán többen nem fértek volna el. Mikor minden elrendeződött, izgatott várakozással indultunk el Budapestre.

Kindertné Surányi Lívia elmondta, a tévé székházában roppant barátságosan fogadták őket.
- Felejthetetlen napot töltöttünk el ismét a zenekarral, köszönjük nekik ezt a páratlan lehetőséget! Magyarnak lenni nagyon jó volt ezen a napon. Barátságunk még mélyebb lett, és reméljük, hogy munkakapcsolatunk is folytatódik tovább - tette hozzá a tanárnő.

A diákok szerint óriási élmény volt a hatalmas kamerák és lámpák közt a művésznővel énekelni. Bódai Ákos nagyon örült a lehetőségnek, hogy elmehetett, s ő is énekelhette a Magyar vagyok című dalt.
- A Kívánságkosár stúdiójában először beállították a fényeket, majd próbafelvétel volt, ami elsőre sikerült, így hamarosan felvették a gyönyörű dalt. Később megnézhettük az élő adást, ahol a műsorvezetők felkonferálása után bejátszották a nem sokkal azelőtt rögzített számunkat. Itthon a családom is megnézte az előadást, s nagyon büszkék voltak ránk - mesélte mosolyogva a fiú.
Németh Panna is örömmel szerepelt, az MTVA székházat szépnek tartotta, reméli, a jövőben is elmehetnek hasonló szereplésre.
Kindertné Surányi Lívia elárulta, adventkor is tervezik egy szép felvétel elkészítését, ekkor egy karácsonyi dallal örvendeztetik meg a hallgatóságot mindenki örömére.
Az erkeles diákoknak egyszerre volt felemelő, megható és euforikus érzés a fellépés. Mindenki nagyon megdicsérte a lelkes és szép éneklésünket, gratulált a zenekarnak és nekik is egyaránt.


Képek:

Bikics Tibor, a zenekar tagja ezt nyilatkozta hitvallásukról: „Ez egy élményalapú foglalkozás, ami a Kodály-módszernek egy kicsit frissített, vagy újszerű változata, tulajdonképpen ritmusdolgokon alapul, és ezen keresztül hozza közelebb a gyerekeket a magyar népzenéhez. Azt lehet mondani, hogy ez egy fúziós játék, a régi népdalok keverve vannak a mai kortárszenével, és ezen keresztül kerülnek közelebb a gyerekekhez. Tavaly Olaszországban egy nemzetközi fesztiválon képviseltük a magyar oktatást és kultúrát, és ezzel a programmal nyertük meg a versenyt 250 induló közül. Az olasz köztársasági elnök tízévente adományozza oda a köztársasági érdemérmet, ezt külföldiként először a zenekar kapta meg. Itthon Balog Zoltán miniszter úr kitüntetett bennünket a magyar zenei életben és a zenei gyermeknevelésben való munkáért.”
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!