Sakk: Kattani-kupa


2014-09-29 15:41:48  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Kattani-kupa főképe
A PSE sakk szakosztálya a belvárosi ételbárral minden évben közösen rendezi meg a sakkversenyt, mely idén a jubileumi, 10. kupához érkezett. Sajnos a jeles eseményre mindössze 19 játékos nevezett – korábban a 30-at is elérte a nevezők száma - ennek oka az lehetett, hogy a pápai megmérettetéssel egy időben Tapolcán és Hévízen is sakkversenyt rendeztek, és többen ott vettek részt a küzdelmeken. Szerencsére több településről is jöttek versenyzők, beleértve Veszprémet, Pétet, Eplényt és Devecsert, a korábban több fővel is érkező Nemesgörzsöny ezúttal távolmaradt a küzdelmektől.
- A végeredményben az erőviszonyok tükröződnek. A győztes Lejer Sándor lett Devecserből, aki már nem először vihette haza a győzelemért járó kupát, a legjobb pápai a mindössze 14 éves Margl Roland lett, aki a harmadik helyen végzett. Akik sakkberkekben mozognak, azoknak ez talán nem is olyan meglepetés, hiszen ő a PSE NB II-es csapatának második táblás játékosa és egyben legnagyobb tehetsége – nyilatkozta Kiss Csaba szakosztályvezető, aki hozzátette, továbbra is várnak minden sakkozni vágyót, edzéseik keddenként és csütörtökönként vannak a Pedagógus Művelődési Otthonban 14:30-tól 18 óráig.
A tervek szerint a hagyomány folytatódik, a következő Kattani-kupát 2015 áprilisában rendezik meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!