Közös torna a Fő téren


2014-09-28 16:17:51  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Közös torna a Fő téren főképe
A Magyar Televízió Zrt. a hétvégén országos akciót indított „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!” szlogennel. A kezdeményezés célja, hogy a szeptember 28-29-i hétvégén, Szent Mihály napján, a közmédia négy csatornájának segítségével, kétnapos, tematikus műsorfolyam keretében, nagyszabású, élő körkapcsolás útján megmutassák, milyen szép és mennyi értéket őriz országunk. Az országos kezdeményezéshez Pápa is csatlakozott azzal a céllal, hogy a többszöri kapcsolások alkalmával megmutathassuk városunk minden szépségét. A programsorozat a Fő téren a Balance Stúdió zenés reggeli tornájával indult, az érdeklődők kipróbálhatták a gigabike-ot, a trükkös bringákat, a népi játékokat. A délelőtt folyamán bemutatót tartott a Black Bunny Rock and Roll Club és a Rebel Lion TSE. A televízió képernyőjére került a Kékfestő Múzeum és a stáb ellátogatott a Városi Sportcsarnokba, ahol beszámoltak a Nagy Sportágválasztóról és a Nagy Hangszerválasztóról, az egész napos esemény este a Fő téren a Pápai Tűztivornyával és a Cosmos Trió koncertjével zárult.

Szent Mihály napjának üzenete
Hagyományosan szeptember végére fejeződött be a betakarítás, a nyájakat is ekkor terelték vissza a mezőkről a karámokba. Eleink Mihály napján pásztortüzeket gyújtottak, ezzel jelezve a mezőkről hazatérők útját és azt, hogy a pásztorok otthonaikba érve megpihenhetnek. Ilyenkor mindenki hazatalált, s ennek örömére 40 napos vigasság vette kezdetét, nagy őszi vásárok, szüreti bálok időszaka következett, amikor Borszűrő Szent Mihály segedelmével elkészült az újbor is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!