Így zajlott az I. Nagy Hangszerválasztó


2014-09-27 18:24:34  | cikk: mo  | 


Így zajlott az I. Nagy Hangszerválasztó főképe
A IV. Nagy Sportágválasztó az idei évben új programmal bővült, mégpedig az I. Nagy Hangszerválasztóval, melyet a Bartók Béla Zeneiskola és Pápa Város Fúvószenekara jóvoltából szervezett Pápa Város Önkormányzata és a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ. A rendezvénynek nagy sikere volt a pápaiak és környékbeliek körében. A főként a fiatalabb korosztályt, a gyermekeket és szüleiket vonzó programon kézről-kézre jártak a hangszerek.

Klarinét, fuvola, hegedű, cselló, tuba, trombita, harsona, dobok, csörgő-bongó hangszerek – hatalmas választékból válogathattak az érdeklődők, bármit kipróbálhattak, hogy vajon melyik hangszer áll legközelebb az egyéniségükhöz. Bödey Tamás, a Bartók Béla Zeneiskola tanára elmondta, nagy örömmel kapcsolódtak be a hétvégi programsorozatba, hiszen egy ilyen rendezvény a legkiválóbb alkalom arra, hogy minél többen megismerjék a zeneiskolában folyó kiváló szakmai munkát. Bödey Tamás ehhez kapcsolódóan megjegyezte, nagyon büszkék jelenlegi és volt tanítványaikra, hiszen megyei és országos megmérettetéseken kiválóan helytállnak. Nagy büszkeséggel tölti el az intézmény zenepedagógusait Vörös Szilvia, egykori növendék sikere, aki a közelmúltban lezajlott Marton Éva Nemzetközi Énekverseny Nagydíját tudhatja magáénak.

A Sportcsarnokban felállított asztalt folyton körbeállták az érdeklődők, a klasszikus muzsika hangszerei szinte folyton kézben voltak. Sok gyermek, de olykor még a szülők is próbálkoztak egyes hangszerek megszólaltatásával. A Zeneiskola legtöbb pedagógusa részt vett a programon és nagy gonddal segítették a gyerekeket a hangszerek világában történő eligazodásban. Az intézménynek nem titkolt szándéka, hogy minél több diákot, vagy akár óvodást csábítson falai közé, vallják: a zenei nevelés jótékonyan hat a személyiség fejlődésére és számos készséget, képességet fejleszt. A mai program pedig kiváló lehetőséget adott az érdeklődőknek arra, hogy már konkrét elképzelésekkel keressék fel a Zeneiskolát.
Biczó Dániel például sok fúvós és vonós hangszert kipróbált, de szinte azonnal eldöntötte: a hegedű lesz a kedvence. A kisfiú most fogta kézbe a vonós hangszert először, és máris megtetszett a hangja. Dani elárulta nekünk, szívesen tanulna játszani ezen a hangszeren.

Az I. Nagy Hangszerválasztón a bemutatott vonós hangszereket a pedagógusok is megszólaltatták, a rendezvényen rövid zenés blokkokkal közreműködött a Bartók Béla Zeneiskola pedagógusainak együttese.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!